Gemeente Den Haag

maart 2004
Meer Auto-Dating In Den Haag (31 maart)

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten dat met ingang van maandag 26 april 2004 het deelauto-project van Greenwheels er 22 auto-datingparkeerplaatsen bijkrijgt in Den Haag. Deze extra plaatsen komen in de volgende wijken: Zeeheldenkwartier, Renbaankwartier in oud-Scheveningen, Regentessekwartier en in de 19e eeuwse Archipelbuurt. De gemeente Den Haag vindt het auto-datingproject een goed initiatief, dat goed past in het gebruik en beheer van de schaarse ruimte in de stad.

Greenwheels-gebruiker
Als het auto-datingproject goed werkt, dan kunnen er ongeveer 15 huishoudens van één auto gebruik maken. Uit onderzoek blijkt dat Greenwheels-abonnees in de praktijk de auto selectief gebruiken, omdat men voor werk, boodschappen en uitgaan gewoonlijk de fiets of het openbaar vervoer neemt.

Historie
Auto-dating bestaat sinds september 2000 in Den Haag toen wethouder Bruins het officiële startsein heeft gegeven voor het deelautoproject van Greenwheels in Den Haag. Andere steden waren Den Haag hierin al enkele jaren voorgegaan.

Informatie
Meer informatie staat op de website van de gemeente: www.denhaag.nl/parkeren en op de website van Greenwheels: www.greenwheels.nl .