Gemeente Woerden

Unieke proef met afronden eurocent in Woerden

Het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) organiseert van maandag 26 april tot en met zondag 6 juni 2004 in Woerden als enige gemeente in de Eurozone een proef met het afronden van de eurocent. De gemeente Woerden heeft zich bereid verklaard om aan de proef mee te werken. Wij zijn betrokken bij de verdere opzet en evaluatie van de proef. De proef wordt gehouden van 26 april tot en met 6 juni 2004 in het postcodegebied dat loopt van 3440 tot en met 3449. Kijk op www.proefafrondingeurocent.nl voor actuele informatie. Of bel tijdens kantooruren met telefoonnummer (071) 560 20 80.

De gemeente Woerden werkt graag mee aan de proef, omdat Woerden tijdens de proefperiode een extra aantrekkelijke stad is om te winkelen, omdat je er een tijdje geen last hebt van gebruik van 1- en 2-eurocenten. Ook vindt Woerden het belangrijk is dat de administratieve lastendruk van ondernemers verder afneemt. Als de proef slaagt, kan landelijke invoering niet uitblijven. Wij verwachten dat de consument niet duurder uit is, omdat dat in het verleden niet gebleken is toen de Nederlandse cent werd afgeschaft.

De gemeente heeft zich ervan verzekerd dat de vertegenwoordigers van ondernemend Woerden zich achter proef stellen. Dat is belangrijk omdat ondernemers, publiek en gemeente al veel inzet plegen om de Binnenstad een aantrekkelijker winkelgebied te maken. Woerden heeft bovendien zelf al goede ervaringen heeft met de afronding van eurocenten in de dienstverlening van de afdeling Burgerzaken, zonder klachten van het publiek. Tot slot heeft de gemeente in de voorbereiding van de proef ervaren dat het MOB een professionele samenwerkingspartner is, die het belang van consumenten en ondernemers scherp in het oog houdt.

De gemeente Woerden roept ondernemers en consumenten op om aan de proef mee te doen, zodat Woerden de geschiedenis ingaat als de stad waar de eurocent ten grave werd gedragen.