Gemeente Hellevoetsluis


Wijziging Inleveren autobanden Milieustraat

In verband met het in werking treden van het landelijk Besluit Beheer Autobanden zullen autobanden met velg vanaf maandag 26 april 2004 niet meer worden geaccepteerd op de gemeentelijke Milieustraat. Alleen autobanden zonder velg van personenauto's, lichte bedrijfswagen en aanhangwagens tot 3.500 kilo kunnen worden ingeleverd op het Milieustation.

Het besluit om autobanden landelijk in te zamelen is een initiatief van de importeurs en producenten van banden. De producenten en importeurs moeten namelijk van de overheid de oude banden nuttig toepassen. Zo moet vanaf het jaar 2005 twintig procent van de banden als materiaal moet worden hergebruikt (bijvoorbeeld rubberen tegels). Om deze kringloop te bekostigen wordt bij aanschaf van een nieuwe band een verwijderingsbijdrage van circa 2 euro gevraagd. Daar staat tegenover dat iedereen die een nieuwe autoband koopt op dezelfde plek zijn oude band kan inleveren.

De Milieustraat aan de Rijksstraatweg 252a is geopend op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur. Voor meer informatie kunt u het gemeentelijke meldpunt, telefoon 330250, bellen.