Gemeente Maassluis

Persberichten

19-4-2004

Inloopbijeenkomst Structuurvisie detailhandel Maassluis

Op maandag 26 april 2004 is er van 16.30 tot 18.30 uur een inloopbijeenkomst waar belangstellenden terecht kunnen met vragen, opmerkingen en reacties over de Structuurvisie detailhandel Maassluis. Deze Structuurvisie detailhandel ligt nog tot en met 2 mei 2004 ter inzage in het kader van de gemeentelijke inspraakprocedure. Iedereen kan tijdens deze periode zijn of haar mening over het rapport geven. Tijdens de inloopbijeenkomst in de burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek zijn de wethouders Keijzer, Groosman en De Visser aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

De Structuurvisie detailhandel Maassluis 2004 is in opdracht van de gemeente Maassluis opgesteld door het bureau BRO. Op 5 april is het rapport tijdens een bijeenkomst in het stadhuis gepresenteerd. Voor deze bijeenkomst waren vooral de ondernemers uit de binnenstad uitgenodigd. Maar uiteraard staat het iedereen vrij op de Structuurvisie te reageren.
De Structuurvisie Detailhandel ligt tot en met 2 mei 2004 voor belangstellenden ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Schriftelijke inspraakreacties kunnen voor 2 mei worden gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders, postbus 55, 3140 AB Maassluis. Voor het indienen van een mondelinge reactie kan men tijdens kantooruren contact opnemen met de heer G.W.H te Selle van de afdeling ruimtelijke ordening en milieubeheer in het stadhuis, telefoon 5931796.
Alle inspraakreacties zullen worden verwerkt in een eindverslag van de inspraakprocedure. Uiteraard wordt dit verslag betrokken bij de verdere besluitvorming over de Structuurvisie detailhandel Maassluis 2004.

Aanleiding voor het laten uitvoeren van een distributie planologisch onderzoek in Maassluis, is het feit dat er voor verschillende winkelgebieden in Maassluis plannen zijn voor modernisering en verbetering. Te denken valt dan niet alleen aan de Koningshoek en de binnenstad, maar bijvoorbeeld ook aan het winkelcentrum in de Steendijkpolder en Palet. Hieruit ontstond de behoefte om een actueel en compleet inzicht te verkrijgen in de opbouw en samenstelling van het winkel- en voorzieningenaanbod in Maassluis als geheel en voor ieder winkelcentrum apart. De haalbaarheid van de plannen, de mogelijkheden voor uitbreiding van het winkelaanbod, de mogelijke effecten op de voorzieningenstructuur, de ontwikkelingsrichting per winkelgebied en de onderlinge samenhang zijn allemaal zaken die in het rapport aan de orde komen.

Gerelateerde documenten:
Inspraak Structuurvisie detailhandel Maassluis