MARKETING EVENTS

Eerste kruik Bonifatius Berenburg voor Ed Nijpels

EERSTE KRUIK BONIFATIUS VOOR ED NIJPELS

Maandag 26 april a.s. wordt in het Provinciehuis te Leeuwarden de eerste kruik Bonifatius Berenburg uitgereikt aan de Commissaris van de Koningin in Friesland, Ed Nijpels.
Ter gelegenheid van de 1250e sterfdag van Bonifatius heeft Sonnema deze speciale gelimiteerde uitgave gemaakt.

Dokkum is de bakermat van beerenburg. De distilleerderij van Fedde Sonnema stond in hartje Dokkum en het pand is als zodanig ook nog steeds herkenbaar. Inmiddels wordt Sonnema gedistilleerd in Bolsward, maar de fles maakt nog altijd melding van de oorsprong.

De prachtige stad Dokkum wordt onder meer geassocieerd met het onfortuinlijke einde van het leven van Bonifatius en met de nog steeds levendige en populaire receptuur van de oorspronkelijke beerenburg. Deze twee bijzonderheden vallen prachtig samen in het Bonifatiusjaar 2004.

Burgemeester Roel Cazemier overhandigt de eerste kruik Bonifatius Berenburg in het bijzijn van Bonifatius aan de heer Nijpels. De officiele tweede fles valt Cazemier zelf ten deel, uit handen van directeur Edwin Holleman van Fa. F.J. Sonnema. Bonifatius zal een kruik aan zichzelf overhandigen.

Pers wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze bijzondere gebeurtenis, die plaats heeft om 12.30 uur precies in het provinciehuis te Leeuwarden.

ANTWOORDFAX (gaarne retour faxen naar 020 623 04 55) of aanmelden via post@marketing-events.nl)
Ja ik kom / wij komen 26 april naar het provinciehuis te Leeuwarden:

Naam
journalist: ................................................... ...........................

Naam fotograaf:

---

........