NATIONAAL FONDS KINDERHULP


Kinderhulp vraagt extra aandacht
Daphne en victor collecteren mee

MUIDERBERG - Onder de ruim 25.000 vrijwilligers die volgende week gaan collecteren voor het Nationale Fonds Kinderhulp bevinden zich ook de bekende gezinsboekenschijfster/presentatrice Daphne Deckers en televisiepresentator Victor Deconinck. Deze ambassadeurs van Kinderhulp geven op 26 april in het Gooise Muiderberg het startsein voor de landelijke collecteweek die duurt tot en met 1 mei.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al tientallen jaren in om het leven van jeugdzorgkinderen wat vrolijker te maken, maar moet zich tegenwoordig meer en meer in bochten wringen om tegemoet te kunnen komen aan alle hulpverzoeken van kinderhuizen, pleeggezinnen en andere jeugdinstellingen. Het Kinderfonds springt zulke instellingen bij, maar vreest dat het straks opnieuw moet korten per individuele aanvraag, net zoals in het seizoen 2002-2003. En dat wil Kinderhulp niet. Daarom hoopt het fonds nu op een extra hoge opbrengst uit de landelijke collecteweek zodat het de doorgaans bescheiden wensen van de minder bedeelde kinderen in vervulling kan laten gaan. Kinderhulp kan bijvoorbeeld meebetalen aan een zomerkamp, speelgoed of het lidmaatschap van een sportvereniging. De budgetten van tehuizen, pleeggezinnen en andere jeugdzorginstellingen blijken in toenemende mate ontoereikend om hun kinderen af en toe zulke extra s te kunnen bieden, zodat er vaker bij Kinderhulp wordt aangeklopt. Daphne Deckers en Victor Deconinck -gevolgd door de 25.000 andere vrijwilligers - kloppen op hun beurt nu bij de mensen thuis aan.

Nadat Daphne Deckers als presentatrice bij het programma Big Brother in aanraking kwam met Kinderhulp (zij bezocht toen enkele tehuizen)realiseerde zij zich pas echt hoe belangrijk die kleine extra s voor kinderen betekenen die niet bij hun vader en/of moeder wonen. Daphne; ,, Alles in deze samenleving is ten slotte geënt op het gezin. We hebben het over moederdag en vaderdag, overal staan advertenties 'lekker met het hele gezin op stap' of 'gezellig samen barbecuen', de hele wereld lijkt ingericht op het gewone gezinsleven. Als je niet in een gezin woont, tel je maar half mee'. Daphne is al een paar jaar ambassadrice bij Kinderhulp: ook gaat een deel van de opbrengst van haar boeken naar het fonds. En volgende week pakt Daphne dus samen met Victor DeConinck persoonlijk de collectebus op om ook anderen over te halen iets te geven.

Voor meer (andere) achtergronden met betrekking tot dit bericht zie ook ons persbericht op ANP-perssupport. (einde persbericht ) Voor nadere informatie over Kinderhulp kunt u ook contact opnemen met Erna Metz of Marion Reuvers van Kinderhulp (0570-611899). Vanaf maandag 26 april is fotomateriaal over deze actie op te vragen. Voorts kunt u onze site bezoeken www.kinderhulp.nl

21 apr 04 15:40