Gemeente Oss


22/4/2004 - Scherpere controle bij verzamelcontainers afval

Met ingang van maandag 26 april gaat een medewerker van het Klussenteam dagelijks de verzamelcontainers voor afval controleren, schoonmaken en onderhouden. Deze verzamelcontainers, bovengronds én ondergronds, staan alleen in Oss, Berghem en Megen. In de eerste drie weken is er speciale aandacht voor los afval dat bij de containers rondslingert en illegaal gestort afval in en naast de container. Tot en met vrijdag 14 mei wordt dit afval gecontroleerd en bekeken van wie het afkomstig is. Als duidelijk is van wie het afval afkomt, wordt er direct bekeurd. Daar gaat géén waarschuwing aan vooraf. Om de bekeuringen uit te schrijven, gaat er die eerste weken een politieagent mee met de medewerker Klussenteam. Ook na de actieweken worden er regelmatig controles uitgevoerd op los en illegaal gestort afval.

Pasjessysteem
Alle ondergrondse afvalcontainers zijn voorzien van een pasjessysteem, zodat alleen bewoners en bedrijven gebruik kunnen maken van containers. De bovengrondse containers kennen geen pasjessysteem. Deze zijn bedoeld voor het afval van particulieren, dus niet voor bedrijfsafval..
Verder wordt in het centrum van Oss met enige regelmaat bedrijfsafval naast en in de ondergrondse verzamelcontainers aangetroffen van bedrijven die geen pasje hebben. Ook hierop zal gecontroleerd worden.

Afvallijn
Bij alle containers geldt: zijn ze vol, zet het afval er niet naast, maar bel de gemeentelijke Afvallijn, telefoon 629560. Is er door anderen afval naast de containers gezet, bel ook dan met de Afvallijn. Weet u wie het afval heeft achtergelaten, dan kunt u bellen met Bureau Toezichthouders, telefoon 654230. Los afval veroorzaakt zwerfvuil, stank en ongedierte in de woonomgeving.

Grof huisvuil
De ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers zijn bedoeld voor restafval. Met het grof huisvuil, zoals matrassen, meubels enzovoort, kunt u terecht bij de Milieustraat aan de Maaskade in Oss, geopend op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Wilt u grof huisvuil op laten halen, dan kunt u bellen met het Kringloopbedrijf, telefoon 62 61 11. Zij halen bij u aan huis bruikbare en niet-bruikbare spullen gratis op. Bruikbare spullen worden - als dat nodig is - opgeknapt en verkocht in de Kringloopwinkel. Niet-bruikbare spullen brengt het Kringloopbedrijf naar de Milieustraat.