Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 26 april 2004

* WONING OVERVALLEN; VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandagmorgen omstreeks half drie in een woning in de Oleanderstraat vier mannen uit Rotterdam en Zwolle (20, 21, 30 en 41 jaar) aan. Het viertal had even daarvoor een man (identiteit nog onbekend) in de woning beroofd van verdovende middelen. Tijdens de overval werd gedreigd met een mes. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in de woning in en hielden de verdachten aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* AUTOMOBILIST KLEMGEREDEN; PORTEMONNEE WEGGENOMEN

ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks tien uur werd op de Maeterlinckweg een 38-jarige automobilist uit Barendrecht beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd in zijn auto plotseling klemgereden door een andere personenauto.
Vervolgens stapten twee mannen met bivakmuts op, uit de auto en sommeerden de 38-jarige man, onder bedreiging van een vuurwapen, zijn portemonnee af te geven. Met de buit stapten de verdachten weer in de auto en reden weg in onbekende richting.


* AANVARING
ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag omstreeks één uur vond in het Calandkanaal een aanvaring plaats tussen twee motortankschepen. Door nog onbekende oorzaak liep één van de schepen uit zijn roer en botste met de voorzijde tegen het andere motortankschip, geladen met Methyl-tert-Butylether. Dit schip kreeg als gevolg van de aanvaring aan bakboordzijde een gat van zo'n vier bij vijf meter. Omdat het schip dubbelwandig is, raakten de ladingtanks niet beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De Zeehavenpolitie en Scheepvaartinspectie stellen een nader onderzoek in.

Uitgave zondag 25 april 2004

* VIDEOTHEEK OVERVALLEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zaterdagavond werd een videotheek op het Kleine Inez Erf overvallen. Omstreeks half tien kwam een man het pand binnen waarna hij, onder bedreiging van een vuurwapen, een 25-jarig personeelslid sommeerde de kassalade te openen. Met een nog onbekend geldbedrag rende de overvaller de videotheek uit en vluchtte in onbekende richting. Een door politiemensen ingesteld onderzoek naar de verdachte leverde vooralsnog geen resultaat op. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* VERDACHTEN VECHT- EN STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden hield zondagmorgen omstreeks drie uur in een woning aan het Snoekenveen twee achttienjarige jongens uit Spijkenisse aan. Beide knapen waren kort daarvoor op het Baarsveen betrokken geweest bij een vechtpartij, waarbij een vijftienjarige jongen uit Spijkenisse werd gestoken met een mes. Het slachtoffer liep een oppervlakkige snijwond in zijn voorhoofd op.
Politiemensen stelden een onderzoek in naar de verdachten, die na de steekpartij waren gevlucht. Het tweetal werd even later in een woning aan het Snoekenveen, naar aanleiding van het opgegeven signalement, aangehouden. Beide jongens werden voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* VERDACHTEN VAN TWEE STRAATROVEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield zondagmorgen omstreeks vier uur in een woning op de Kerkwervesingel drie mannen uit Rotterdam (25, 27 en 40 jaar) aan. De mannen hadden kort daarvoor op de Slinge twee straatroven gepleegd.
Onder bedreiging van een vuurwapen, werden twee jongens uit Den Dolder en Rotterdam (16 en 20 jaar) gesommeerd een mobiele telefoon af te geven. Met de handtelefoon namen de berovers vervolgens ijlings de benen richting Plein 1953, om kort daarna een 44-jarige vrouw uit Dordrecht te beroven. Het slachtoffer, dat zojuist geld had gepind, moest het geld en haar tas af staan. Hierbij werd een vuurwapen op de buik van de vrouw gezet. Met de buit vluchtte het drietal weg, richting de Groene Kruisweg. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en zagen de verdachten een woning op de Kerkwervesingel binnengaan. Hierop werden de drie mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering van de 40-jarige Rotterdammer werd de gestolen mobiele telefoon aangetroffen.


* MAN 'VINDT' AUTO
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks twee uur hield politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum in de Zwarte Paardenstraat een 26-jarige man uit Rotterdam aan. De man had kort daarvoor een auto ontvreemd. Politiemensen Mstelden, naar aanleiding van een melding dat een gestolen auto stond geparkeerd in de Zwarte Paardenstraat, een onderzoek in. Daar werd de auto, waarin de 26-jarige Rotterdammer, aangetroffen. De verdachte verklaarde dat hij de auto had gevonden en vervolgens er mee naar huis was gereden. De autodief werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* AUTO TEGEN HEK
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks half vier raakten op de Boezembocht twee twintigjarige mannen uit Rotterdam gewond nadat de auto, waarin beiden zaten, tegen een hek was aangereden. De automobilist, een 27 jarige man uit Rotterdam, was de macht over het stuur verloren waarna de auto van de weg afraakte, door de bosjes reed en uiteindelijk tot stilstand kwam tegen een hek. Na het ongeval, nam de 27-jarige autobestuurder de benen, terwijl zijn 20-jarige mede-inzittenden gewond raakten. Eén van de slachtoffers, die onder meer hoofdletsel opliep, werd door personeel van de AZR-R vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, terwijl de andere Rotterdammer ter plaatse aan zijn verwondingen werd behandeld. De politie stelt een nader onderzoek naar de 27-jarige automobilist in.