Amsterdam RAI

TINE- The ICT & Networking Event 2004
23 apr 2004

ONTMOETINGSPLAATS VOOR NEDERLANDSE ICT-BRANCHE SUCCESVOL AFGESLOTEN

Linux en Open Source Expo krijgt al in najaar vervolg in Amsterdam RAI

Van 20 tot en met 22 april werd in Amsterdam RAI de veertiende editie van TINE - The ICT & Networking Event gehouden. Circa 300 deelnemers, waaronder tal van vooraanstaande ICT-leveranciers zoals Cisco, Computer Associates, Exact, HP, KN, KPN, Microsoft, Nokia, Oracle, Siemens, Sun, Versatel en Vodafone, toonden tijdens dit evenement hun ICT-oplossingen. Het evenement trok 13.357 bezoekers, onder wie opvallend veel functionarissen op ICT-managementniveau. De volgende editie van TINE wordt van 19 tot en met 21 april 2005 gehouden.

De aanwezigheid van de grote en meest innovatieve marktpartijen en de veelheid aan activiteiten en de belangstelling hiervoor, vormen een duidelijke indicatie van het herstel dat zich in de ICT-branche aftekent, aldus Productmanager Wim van Meerveld van Amsterdam RAI. Opvallend was de focus van de bezoekers op specifieke onderdelen van het beursaanbod, zoals draadloos en mobiel zakendoen en Linux en Open Source. Ook de diverse presentaties en seminars, zoals de ICT Fast Lanes die dit jaar voor het eerst werden gehouden, zijn bijzonder goed bezocht. TINE bewijst wederom zijn bestaansrecht als nationaal platform voor de ICT-branche en als hét vakevenement waar professionals zich op de hoogte kunnen stellen van de actuele trends en ontwikkelingen en concrete ICT-oplossingen kunnen vinden voor zakelijke problemen en wensen.

Gerichte leads
Ook Rink Dobbenga, Partner Manager van Siemens Nederland, kijkt tevreden terug op TINE 2004. Siemens heeft de eerste twee beursdagen eigen evenementen in de RAI georganiseerd voor klanten en partners, die daarna de beurs en onze stand konden bezoeken. Dat is heel goed ontvangen. Opvallend was dat veel bezoekers heel gericht op zoek waren naar oplossingen. We hebben dan ook veel gerichte leads gescoord, net als onze partners op de stand, die zeer tevreden zijn over het aantal en de kwaliteit van de leads.
Ivar Beljaars, EMEA Product Marketing Manager van Linksys, een divisie van Cisco: Doelstelling van onze beursdeelname was het creëren van awareness en het uitdragen van ons innovatieve Wireless Home concept: Gezien de belangstelling en de vele reacties zijn we volledig geslaagd in die missie. Volgens Marcel den Hartog, Linux Strategist EMEA, is de kwaliteit van de bezoekers duidelijk beter dan vorig jaar. Het is goed dat de grote namen van de ICT-leveranciers er dit jaar weer bij waren. Wij merkten dat bezoekers dat zeer hebben gewaardeerd. Ook de ICT Fast Lanes vinden we een goed initiatief, dat zeker navolging verdient.

Linux en Open Source Expo
Een apart evenement binnen TINE was dit jaar het nieuw ontwikkelde Linux en Open Source Expo, dat een overzicht gaf van de zakelijke mogelijkheden, ontwikkelingen en toepassingen van het besturingssysteem Linux en van Open Source.
Met ruim 20 exposanten is de Linux en Open Source Expo nu al het grootste evenement op dit gebied in de Benelux. Amsterdam RAI zal dit evenement dan ook zeker een vervolg geven tijdens TINE - The ICT & Networking Event in 2005. Bovendien wordt in het najaar een Linux en Open Source Congres annex Expo georganiseerd.

Vosko Trofee
TINE 2004 werd geopend met een congres, met als keynote spreker Marc Frequin, directeur-generaal Telecommunicatie en Post van het Ministerie van Economische Zaken. Na zijn keynote volgde een debat tussen vertegenwoordigers van de ICT-industrie, gebruikers, onderwijs en overheid over de rol die de verschillende partijen moeten spelen ter vergroting van het innoverend vermogen van het Nederlandse bedrijfsleven.
Tijdens het openingscongres is tevens de Vosko Trofee uitgereikt aan Vic Hayes, de grondlegger van WiFi in Nederland en daarbuiten. Hayes, die wel de vader van WiFi wordt genoemd, heeft volgens de jury gezorgd voor een breder draagvlak voor WiFi in Nederland en wordt geprezen om zijn vasthoudendheid om WiFi wereldwijd tot een succes te maken.

WiFi primeur
Hans Bakker, directievoorzitter van Amsterdam RAI, gaf voorafgaand aan het openingscongres van TINE 2004 het officiële startschot voor de pilot 'draadloos internet'. Met de lancering van draadloos internet voor bezoekers én exposanten beleefde Amsterdam RAI een uniek moment. Met deze WiFi-pilot is Amsterdam RAI één van de eerste evenementencomplexen in Europa die volwaardig draadloos internet aanbiedt. Voor Nederland had Amsterdam RAI zelfs de absolute primeur. De draadloos internet faciliteiten werden zowel door bezoekers als exposanten enthousiast ontvangen en er is dan ook gedurende de drie beursdagen intensief gebruik van gemaakt.

Opzet in 2005 doorgezet
De organisatie is verheugd over het enthousiasme en de betrokkenheid van de deelnemende partijen, aldus Wim van Meerveld. Diverse exposanten hebben zich nu al ingeschreven voor volgend jaar. Gezien de positieve reacties van zowel bezoekers als deelnemers zal TINE - The ICT & Networking Event in de huidige opzet zeker worden doorgezet, met als uitgangspunt de drie elementen: zakendoen, informatieoverdracht en contacten leggen. Het evenement zal volgend jaar naast de beurs weer een uitgebreid programma van congressen en seminars omvatten. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de 15e editie van de TINE - The ICT & Networking Event in 2005 opnieuw dé ontmoetingsplaats voor de Nederlandse ICT-branche zal zijn.

Informatie over TINE -The ICT & Networking Event 2005 is te vinden op www.tine.nl.

Amsterdam, 23 april 2004