Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Weer spinselmot in het stadsdeel

Spinselmot - een soort rupsje - is een jaarlijks terugkerend verschijnsel waar vooral bepaalde bomen last van hebben. De spinselmot ziet eruit als een gewone rups, maar is eigenlijk een heel kunstzinnige rups.

De spinselmot pakt de boom als het ware in. Om en in de boom bevinden zich duizenden rupsen. De rups is niet gevaarlijk voor mens en dier maar kan veel overlast veroorzaken omdat ze ook op stoepen en andere plaatsen voorkomen. Als voedsel eet de rups de blaadjes van de boom. Wanneer de rups na circa twee weken de boom heeft verlaten, herstelt de boom zich door nieuwe bladeren aan te maken.

Bestrijding alleen bij overlast voor omgeving
Dit jaar valt de overlast in het stadsdeel mee maar er is toch een aantal plaatsen waar de rups overlast veroorzaakt voor de bewoners. Op deze plaatsen worden de bomen éénmalig bespoten. Dit werk vindt plaats tussen 10 en 21 mei. Waar de bomen vrij staan, zoals in bosplantsoenen, levert de spinselmot geen overlast op. Daar laat het stadsdeel de natuur zijn gang gaan. Spinselmot levert namelijk veel voedsel op voor jonge vogels.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u telefonisch of via e-mail terecht bij onderstaande contactpersoon.

Contact:
Martin Vlugt
Martin Vlugt