Wanadoo

Amsterdam, 26 april 2004

Wanadoo Nederland tien jaar internetervaring
In decennium uitgegroeid tot één na grootste Nederlandse internet provider

In 1994 begon EuroNet Internet als pionier met het leveren van internetdiensten. Uit dit bedrijf is Wanadoo Nederland ontstaan, waardoor 2004 een jubileumjaar voor Wanadoo is. Om dit te vieren, organiseert de internetaanbieder dit jaar een aantal feestelijke activiteiten, waaronder spectaculaire prijsvragen voor haar abonnees en voor de maar liefst 1,3 miljoen unieke bezoekers van de Wanadoo-portal www.wanadoo.nl. Met dit enorme aantal bezoekers behoort de portal tot de top 10 van meest bezochte Nederlandse websites.

EuroNet Internet was tien jaar geleden de eerste commerciële Internet Service Provider van Nederland en kwam in die tijd als eerste met een uniek concept: internetsoftware, handleiding én een aanvraagformulier voor een abonnement werden in één pakket in winkels aangeboden. In de jaren erna namen ook andere aanbieders dit concept over en werd het de standaard voor internetverbindingen. Gegarandeerde kwaliteit van de internetverbinding stond vanaf het begin centraal bij EuroNet Internet. Door dit streven naar kwaliteit en door haar ervaren helpdeskmedewerkers groeide EuroNet Internet uit tot internetaanbieder met een uitmuntende service. Eind 1998 werd France Telecom eigenaar van EuroNet Internet. Dankzij de kwaliteit en de gekwalificeerde medewerkers van EuroNet Internet kon al zes maanden later ­ in juni 1999 ­ het merk Wanadoo op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd. In juni 2002 nam het bedrijf internet provider MyWeb over en in september van datzelfde jaar veranderde de bedrijfsnaam EuroNet Internet BV in Wanadoo Nederland BV.

"De lange ervaring, expertise en continue kwaliteitsverbeteringen van Wanadoo Nederland hebben ervoor gezorgd dat we nu volgens Interview-NSS al zes maanden op rij de op één na grootste internet provider zijn op de consumentenmarkt", zegt Jean-Jacques de Pins, algemeen directeur Wanadoo

Nederland. "Onze focus op breedbandinternet heeft er bovendien voor gezorgd dat

ruim de helft van onze klanten een breedbandverbinding via kabel of ADSL heeft."

Wanadoo Nederland heeft de ambitie haar klanten goed van dienst te zijn en zo de tweede plaats verder uit te bouwen. Bovendien wil de provider haar klanten optimaal laten profiteren van haar tienjarige internetervaring.

Over Wanadoo Nederland
In Nederland is Wanadoo de tweede internet provider (bron: Interview-NSS) met op 31 december 2003 544.000 actieve abonnees, van wie ruim de helft breedbandabonnees. Het bedrijf biedt internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo en EuroNet Internet. De provider verzorgt sinds 1994 internetproducten en -diensten en is hiermee de eerste commerciële internet provider in Nederland.
Over Wanadoo
Wanadoo, een dochteronderneming van France Telecom, is een van Europa's grootste internet service providers met op 31 december 2003 ruim 9,1 miljoen actieve abonnees en meer dan 641.000 adverteerders in haar bedrijfsgidsen. Wanadoo is de marktleider in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en heeft de tweede positie in Spanje en Nederland. Wanadoo heeft ruim 2,4 miljoen kabel- en ADSL-abonnees. Wanadoo had in 2003 2,6 miljard euro omzet en heeft circa 6.700 medewerkers. Wanadoo SA is genoteerd aan Euronext Parijs. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoocorporate.com.
Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR: Armine Egberink, telefoon: (030) 656 50 70, e-mail: armine@lvtpr.nl


---- --