Politie Groningen

Persberichten maandag 26 april 2004

Provincie Groningen, 26-04-2004 -

Haren: politie houdt supermarktinbrekers aan
De politie heeft zondagnacht twee inbrekers aangehouden na een inbraak in een supermarkt op de Anjerlaan in Haren. De verdachten, een 22-jarige man uit Haren en een 24-jarige man zonder vaste woonplaats konden na een achtervolging te voet op de Zonnedauwweg en de Pinksterbloemweg worden aangehouden. De agenten zagen de twee mannen voor de supermarkt staan en dat zij tevens in bezit waren van grote plastic zakken. Beide inbrekers zetten het bij het zien van de politie met de buit op een lopen. De agenten konden beide inbrekers inrekenen. De buit, plastic zakken met diverse rookwaar, hadden de inbrekers inmiddels weggegooid. De verdachten werden ingesloten. De rookwaar werd in beslag genomen. Bij nader onderzoek bleek dat een ruit naast de hoofdingang was geforceerd met een steen. Ook twee weken eerder werd op dezelfde wijze in de supermarkt ingebroken. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachten zullen vandaag worden gehoord.

Groningen: jongen (16) met trommelstokken aangehouden
De politie heeft zondagmiddag in de Narcisstraat een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Een politieagent zag dat de jongen op de Klaprooslaan iets in zijn mouwen verborgen hield. Bij het zien van de politie zette hij het op een lopen. In de Narcisstraat kon hij worden achterhaald. De jongen bleek in beide mouwen een grote trommelstok bij zich te hebben. Hierop werd hij ingerekend. Beide wapens werden in beslag genomen. De jongen mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelle rijder raakt rijbewijs kwijt
Op de Plataanlaan heeft de politie zondagmiddag een 19-jarige man uit Groningen bekeurd voor te hard rijden. De Stadjer reed op de noordelijke ringweg 131 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. Hij reed zodoende 61 km/uur te hard. Hierop vorderden de politieagenten zijn rijbewijs in. De man bleek nog maar enkele weken in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De Stadjer werd gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer voor bedreiging aangehouden
De politie heeft zondagavond in zijn woning aan de Boeg een 56-jarige man aangehouden voor bedreiging. De man had ruzie gekregen met een jongetje, waarna hij deze weggeduwd had. Hierop sprak een 20-jarige man uit Groningen hierop aan. De verdachte begon direct de 20-jarige in woorden te bedreigen. Vervolgens liep hij naar zijn woning, waarna hij met meerdere messen en voorwerpen naar buiten kwam. De man uitte hierbij bedreigingen naar zijn plaatsgenoot en andere betrokkenen. Allen gingen hierna hun woning binnen. De 20-jarige probeerde op straat wederom met de verdachte te praten over het voorval, maar resulteerde dit gesprek ook dit maal in bedreigingen. Daarnaast kwam de agressieve man voor de tweede keer met diverse messen en andere voorwerpen op de proppen. Hierop werd de politie gewaarschuwd, die kon de man in zijn woning aanhouden. De verdachte is ingesloten. De politie nam enkele messen en andere voorwerpen in beslag. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Canadees weigert ademanalyse
De politie heeft zondagnacht in de Nieuwstad een 35-jarige man uit Ontario (Canada) aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Canadees in een auto rijden en dat de man een
geslotenverklaring negeerde. De automobilist werd staande gehouden en wees een blaastest op straat uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau weigerde de man de ademanalyse. De Canadees weigerde alle medewerking en bleek daarnaast niet in het bezit te zijn van een identificatiebewijs. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Regioberichten volgen later