Politie Drenthe

Maandagmorgen 26-04-04

Meppel 26-04-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Politie bekeurt voor het niet dragen van de autogordel ASSEN - Tijdens verkeerscontroles op de Mahatma Gandhiweg en Peelo in Assen bekeurde de politie zondagavond drie automobilisten voor het niet dragen van de autogordel. 77 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Geen van hen had teveel gedronken.

Losschietende caravan vernielt hek en lantaarnpaal WAPSE - De politie heeft zondagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een echtpaar van 38 jr. en 45 jr. uit Gorredijk i.v.m. doorrijden na een aanrijding. De 38 jr. man reed in zijn auto over de Ten Darperweg in Wapse. Achter de auto zat een oude caravan. Toen de man over een verkeersdrempel reed schoot de caravan los van de trekhaak en kwam 50 meter verder tot stilstand op- en om een hek en lantaarnpaal. De automobilist stopte waarna zijn vrouw uitstapte en de kentekenplaten van de caravan haalde. Hierna reden beiden verder. Doordat een getuige het kenteken van de auto noteerde kon de politie het echtpaar opsporen. Op verzoek van de politie meldden ze zich zondagavond op een politiebureau waar hun verklaring is opgenomen. Met een dagvaarding op zak vertrokken ze later in de avond weer richting Gorredijk.

Politie houdt automobilist onder invloed aan
NIEUW RODEN - Op de Dorpsstraat in Nieuw Roden hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 24 jr. automobilist uit Roden aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,3 promille.

Motorrijders gewond
KLAZIENAVEEN/LOON - Bij twee eenzijdige ongelukken raakten zondagmiddag en maandagmorgen twee motorrijders gewond. Op de afrit Klazienaveen/Emmen van de N-37 verloor zondagmiddag een 50 jr. motorrijder uit Roden de macht over het stuur. Volgens de man blokkeerde zijn achterwiel waardoor hij in de bocht rechtdoor ging. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Maandagochtend ging op de Vrieserweg in Loon een 37 jr. motorrijder uit Groningen onderuit. Voor de spoorwegtunnel in deze weg kwam de man tijdens een remmanoeuvre met zijn motor in een slip. De man brak waarschijnlijk zijn sleutelbeen en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

Politie adviseert geen spullen achter te laten in geparkeerde autos BARGER COMPASCUUM - Zondagmiddag zijn op een parkeerplaats aan de Berkenrode in Barger Compascuum drie autos opengebroken. De eigenaars waren op bezoek bij een plaatselijk museum. In de autos lagen allerlei waardevolle spullen, waaronder een trompet van 2500 euro, en natuurlijk de autoradios. Bij terugkomst bij hun autos werden de eigenaars onaangenaam verrast toen ze ontdekten dat de autos waren opengebroken. Mogelijk dat dit had kunnen worden voorkomen door (de frontjes van) de radio en de andere waardevolle spullen mee te nemen.

Bromfietsers gewond
HOOGEVEEN - Een 16 jr. bromfietser uit Hollandscheveld en zijn 15 jr. passagier uit dezelfde plaats raakten zondagavond vrij ernstig gewond aan hun benen doordat zij op de Marconistraat in Hoogeveen ten val kwamen. Ze reden samen met nog twee bromfietsers. In een bocht van de weg ging het mis. De precieze toedracht is nog niet geheel duidelijk maar de bromfiets met daarop de passagier raakte en paaltje en ging onderuit. De vallende bromfiets raakte ook nog een van de andere bromfietsen, bestuurd door een 16 jr. jongen uit Hollandscheveld. Mogelijk dat ook nog een lantaarnpaal is geraakt. De bestuurder en zijn passagier raakten ernstig gewond aan hun benen. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis Zwolle. De passagier naar Bethesda in Hoogeveen. De andere bromfietser bleef ongedeerd. Zijn bromfiets raakte licht beschadigd.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur.
Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950.

info@politie-drenthe.nl