Eemland Zuid, 10.45 uur

Utrecht 26-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland Zuid

Onder invloed

AMERSFOORT - Op zondagmiddag omstreeks 17.00 uur heeft de politie een 44-jarige man uit Amersfoort aangehouden, omdat hij een gesloten-verklaring genegeerd had. Later bleek dat hij te veel gedronken had. Uit de ademanalyse bleek hij 730 ug/l in zijn lichaam te hebben en moest daarvoor zijn rijbewijs inleveren. Hij mag zich verder bij de rechter verantwoorden.

In de nacht van zondag op maandag omstreeks 00.30 uur heeft de politie een 31-jarige man uit Amersfoort aangehouden op het Avontuur, omdat hij te veel gedronken had. Uit de ademanalyse bleek hij 395 ug/l in zijn lichaam te hebben. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij in restaurant

AMERSFOORT - Op zondagavond omstreeks 20.45 uur heeft de politie een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden.

In een restaurant aan de Roelandplaats had de man vernielingen gepleegd en verschillende kinderen geslagen. Toen de politie de man wilde aanhouden, sloegen de stoppen bij hem door. De man verzette zich hevig en sloeg een agent twee keer met zijn vuist in zijn gezicht. Daardoor hebben de agenten pepperspray moeten gebruiken. De verdachte heeft na de aanhouding een blaastest ondergaan. Uit de ademanalyse bleek dat hij 910 ug/l in zijn lichaam had. De man mocht een nachtje doorbrengen op het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplantage ontdekt

AMERSFOORT - Op zondagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de politie een 43-jarige man uit Amersfoort aangehouden.

Via een anonieme tip kreeg de politie een melding binnen dat er een hennepplantage zou zijn in een woning op de Albert Schweitzersingel. De politie trof een gehele zolder aan met 235 wietplanten. Aan de sporen te zien zouden er eerdere oogsten zijn geweest. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.