Politie Gelderland-Midden

Nijkerk - Puttenaar verdacht van autokraak

Publicatiedatum: 26-04-2004

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 18-jarige inwoner van Putten aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak op de Wullehovenstraat in Nijkerk. Buurtbewoners betrapten rond half twaalf de man op heterdaad toen hij een ruitje van een geparkeerde auto zou hebben ingeslagen, maar hij had kans gezien om er in een auto vandoor te gaan. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de man later alsnog worden opgespoord en aangehouden. De verdachte Puttenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Scherpenzeel - `kiekeboe...'

Publicatiedatum: 26-04-2004

Een verbaasd kijkende fietser heeft zondag een jeugdige Scherpenzeler `verraden' toen die zich voor de politie verborgen hield. De jongen, 15 jaar oud, was rond het middaguur op de vlucht geslagen toen surveillerende agenten hem op een brommer zagen rijden en wilden controleren. Na een korte achtervolging door zijn woonplaats wist hij zich op de Ruwinkelseweg aanvankelijk aan het zicht van de agenten te onttrekken door onder zijn bromfiets in een greppel te gaan liggen. De agenten waren daar aan het zoeken toen er een fietsster voorbijreed die hogelijk verbaasd in de greppel keek. Toen de agenten daar gingen kijken troffen zij de knaap aan. De jongen kreeg enkele processen verbaal voor ondermeer het niet voldoen aan een stopteken, het rijden zonder bromfietscertificaat en het opgeven van een valse naam. Zijn bromfiets werd afgenomen voor technisch onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - beschonken bromfietser moet rijbewijs inleveren
Publicatiedatum: 26-04-2004

Een 36-jarige inwoner van Ede die verdacht werd van het rijden onder invloed van alcohol heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. De Edenaar werd in de nacht van zondag op maandag op de Bettekamp in zijn woonplaats door surveillerende agenten onderschept terwijl hij op een bromfiets reed. Het rijgedrag van de man was de agenten opgevallen omdat hij rond kwart over twee 's nachts met hoge snelheid over de Telefoonweg reed. Bij controle roken de agenten alcohol en namen hem mee voor de ademanalyse in het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid. Voor de agenten reden om het rijbewijs van de Edenaar in te vorderen. De man is later met een proces-verbaal en een rijverbod naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---