PROGNOS NEDERLAND

Persbericht Prognos(r) Nederland

Russische ruimtevaarttechnologie brengt ommekeer in medische wetenschap.

Terwijl onze astronaut André Kuipers zich in de ruimte bezig houdt met nieuw wetenschappelijk en medisch onderzoek, blijkt dat eerder onderzoek en ontwikkeling in de ruimtevaart wel degelijk lonen en zijn economisch en maatschappelijk voordeel opleveren. De resultaten worden niet altijd op korte termijn toegepast en er moet soms verder ontwikkeld worden, maar er zijn wel degelijk experimenten in de ruimtevaart gedaan, die nu medisch wetenschappelijk succesvol worden gebruikt. Het Prognos(r) systeem, dat oorspronkelijk werd ontwikkeld om de astronauten gedurende een reis naar Mars gezond te houden, is hier een voorbeeld van.

Het Prognos(r) systeem is ontwikkeld in Rusland ten behoeve van de ruimtevaart door artsen en wetenschappers. Het is ontstaan doordat de reguliere behandelmethoden ontoereikend waren om de astronauten gedurende lange reizen in balans te houden. Het systeem is gebaseerd op de meridianen en het energetisch evenwicht, zoals dat bij acupunctuur toegepast wordt, aangevuld met kennis uit andere eeuwenoude methoden, zoals Ayurveda. De Russische wetenschappers hebben een technisch systeem ontwikkeld om via meting van de huidweerstand objectief de energetische toestand van de meridianen vast te kunnen stellen. Deze meridianen blijken het gehele systeem van de mens te representeren en te besturen. Als alle meridianen in balans zijn is een mens gezond. Deze metingen bleken voor het eerst reproduceerbaar en herhaalbaar te zijn. De koning (hij wordt zo genoemd omdat hij als enige astronaut het 1 ½ jaar heeft volgehouden in de ruimte met gewichtsloosheid en fit en gezond op aarde terugkeerde) onder de astronauten Prof. Dr. med. Valery Polyakov heeft tijdens een ruimtereis van 438 dagen in 1994/95 bewezen dat het met het Prognos(r) systeem mogelijk is gezonder en fitter op aarde terug te keren dan welke astronaut voorheen ooit. Hij keerde na een lang verblijf fit en gezond terug en kon direct weer lopen, eenvoudig doordat hij zijn energetisch systeem in balans had gehouden met Prognos(r) Valery Polyakov zei twee jaar geleden in de Sporthochschule van Köln op zijn inmiddels 60 jarige leeftijd 'Ik zou zo weer de ruimte in gaan, maar alleen met Prognos(r)'.
Inmiddels is het Prognos(r) systeem wereldwijd ingevoerd in vele praktijken, diverse klinieken en universiteiten. Veel medici werken er mee met goede resultaten. Met Prognos(r) is het niet alleen mogelijk vast te stellen wat er verstoord is, maar ook door welke oorzaak. Onder andere het St. Carlos Hospital in Bangkok, the World Health Council van de WHO, het Internationale Instituut voor biofysica in Neuss en de Universiteit van Landau werken dagelijks met het systeem en doen allerlei onderzoeken. Zo is het systeem al voor gewone cliënten beschikbaar terwijl de NASA en ook de Russische ruimtevaart weer aan het kijken zijn wat de nieuwste ontwikkelingen met Prognos kunnen betekenen voor de ruimtevaart en voor een eventuele toekomstige bemande reis naar Mars.
In Nederland is het systeem verder ontwikkeld door de bekende acupuncturist Eric van Schijndel, die de IDT (Integrale Diagnose en Therapie) module heeft bedacht. Deze module is door de Russische programmeurs geïntegreerd in het Prognos(r) systeem en wordt met veel succes wereldwijd toegepast. Met behulp van deze module is het mogelijk feilloos vast te stellen welke storingen aanwezig zijn, waardoor deze verstoringen zijn ontstaan en waarmee deze op te heffen zijn. Het opheffen van diepe oorzaken is juist het probleem waar het reguliere circuit mee worstelt en dankzij deze ontwikkeling is het nu mogelijk om die te bestrijden in plaats van symptomen. Vanaf 2004 is er aan de Universiteit van Landau een kersverse nieuwe officiële studierichting geopend, Preventieve Geneeskunde en Leadership, waarbij ook het Prognos(r) systeem ingezet wordt. In het bedrijfsleven zal dit leiden tot efficiënter produceren en minder ziekteverzuim, in de sportwereld tot betere prestaties en minder blessures, in de geneeskunde tot doeltreffender behandelingen en meer preventie. De verwachting is dat andere landen snel zullen volgen. In Nederland is er de Nederlandse Academie voor Energetische Geneeskunde en wereldwijd the International Academy for Energetic Medicine. Deze academie richt zich op het scholen van artsen en behandelaars in het gebruik van het Prognos(r) systeem en het toepassen van holistische geneeswijzen. Prognos(r) slaat een brug tussen het reguliere en alternatieve circuit, waarbij het mogelijk blijkt beide systemen naast elkaar te benutten in het voordeel van de patiënt. Op die wijze zal Prognos(r) nog veel voor de mensheid kunnen betekenen. Ook voor ziektenkostenverzekeraars kan de sterk preventieve werking die van het systeem uitgaat en het gerichter kunnen doen van onderzoek enorm kostenbesparend werken.
Ruimtevaartgeneeskunde en technologie hebben zo hun nut!

Zie voor meer informatie www.prognos.info www.prognos.nl en www.naeg.nl

Beeldmateriaal beschikbaar.
Voor informatie, demonstratie en /of interviews: Prognos Nederland BV
Contactpersoon : Martin Möhrke
Tel 0186 680670
info@prognos.info

Medische informatie: Energetisch Medisch Centrum Nederland en de Nederlandse Academie voor Energetische Geneeswijzen Contactpersoon: Eric van Schijndel
Tel 0174 670590
eric@emcnederland.nl

26 apr 04 11:24