AutoRai

26-4-2004

Audi RS 6 plus

Als ultieme uitvoering van de Audi RS 6 biedt quattro GmbH een nog sportievere variant aan met 353 kW (480 pk). De RS 6 plus is uitgerust met autosportdetails en nieuwe kleurconcepten.

Met 480 pk levert de RS 6 plus nog eens 30 pk meer dan de standaard Audi RS 6. Het maximum koppel van 560 Nm is nu van 1.950 tot 6.000 toeren beschikbaar. Daarmee is deze enorme trekkracht voortaan over een 400 toeren breder toerengebied inzetbaar.

Deze optimalisering van de prestaties werd mogelijk door toepassing van een nieuw motormanagement. Om de vermogenstoename thermisch veilig te stellen, plaatsten de technici van quattro GmbH twee extra watergekoelde interkoelers achter de normale interkoelers.

De prestaties kennen zelfs in deze klasse geen vergelijk: voor de acceleratie van 0-100 km/h heeft de Audi RS 6 plus slechts 4,6 seconden nodig. De sprint van 0-200 km/h vergt maar 17,3 seconden.

Techniek voor de sportieve automobilist
Het baanbrekende Dynamic Ride Control-onderstel (DRC) is reeds bekend uit de RS 6. Deze DRC bestaat uit diagonaal verbonden schokdempers met centrale klep, die zonder gebruik van elektronica kantel- en inveerbewegingen van de carrosserie reduceren.

De professionaliteit en sportiviteit van de Audi RS 6 plus worden geaccentueerd door diverse specifieke kenmerken. Zo beschikt hij onder meer over geperforeerde remschijven, die goed zichtbaar zijn achter de spaken van de 19-inch grote, gegoten, lichtmetalen velgen.

Zonder meerprijs kan een koper van een Audi RS 6 plus bovendien kiezen voor het sportonderstel. Met variabele demping, straffere veer-/demperafstemmingen en een 10 mm verlaagd onderstel, heeft de RS 6 plus dan een nog actiever en sportiever rij- en reactiegedrag.

Een sportuitlaatsysteem met minder tegendruk en matzwarte, ovale eindpijpen geeft op niet mis te verstane wijze de krachtige sound van de achtcilindermotor weer. De eveneens in matzwart uitgevoerde dakreling en sierlijsten op de flanken accentueren de versterkte sportiviteit. In het interieur zijn aluminium pedalen een indicatie van de extra sportieve inborst van de Audi RS 6 plus.

Rijkere uitrusting, meer individualiteit
Een ander uniek - en nog hoogwaardiger aspect - is het nieuwe uitrustingsconcept. De Audi RS 6 plus heeft standaard zwarte stoelbekleding in natuurleder en decoratielijsten in carbon. Voor de carrosserie hebben klanten de keuze uit alle standaardkleuren van de RS 6 en - zonder meerprijs - uit de kleur- en kledingcombinaties Blue, Silver en Black/Cognac.

De combinatie Blue omvat de speciale lakkleur Sprintblauw pareleffect en de stoelen zijn dan bekleed met zwart leder in combinatie met middenbanen in zilverkleurig alcantara. De decoratielijsten in carbon verwijzen met hun blauwe vezels naar de carrosseriekleur.

Bij de Audi RS 6 plus Silver is de carrosserie uitgevoerd in de kleur Zeezilver metallic; het zwarte leder van de stoelen is gecombineerd met eveneens in zwart uitgevoerde middenbanen in alcantara. Hier zorgen in geborsteld aluminium uitgevoerde decoratielijsten voor het contrast.

De uitvoering Black/Cognac oogt bijzonder hoogwaardig. De exclusieve lakkleur Ebonyzwart pareleffect is in optimale harmonie met de decoratielijsten in zwarte klavierlak. Cognac-kleurige, lederen stoelbekleding met zwarte biezen rondt deze uitvoering af.

Dat de Audi RS 6 plus een zeer bijzondere uitvoering is, wordt bevestigd door het chassisnummer. De laatste drie cijfers hiervan staan vermeld op een plaquette op de middenconsole. De RS 6 plus wordt gebouwd in een gelimiteerde editie van 999 stuks.

De Audi RS 6 plus is per direct en uitsluitend als Avant verkrijgbaar. De levering begint eind april. De RS 6 plus heeft een catalogusprijs van 150.590,- incl. BTW en BPM.