Gemeente Ede

Nummer 90 / Ede, 23 april 2004

Zaterdag 24 april bij Vereniging Vrienden van de Hoge Veluwe Burgemeester van Ede ontvangt boek over dieren in Park De Hoge Veluwe

Burgemeester R.C. Robbertsen van de gemeente Ede ontvangt op zaterdag 24 april het eerste exemplaar van deel 3 van een serie boeken in de Hoge Veluwe-reeks. De officiële overhandiging door de heer M. Hijink uit Otterlo gebeurt tijdens de algemene ledenvergadering van Vereniging `Vrienden van de Hoge Veluwe` in restaurant rust een Weinig in Hoenderloo. De heer Robbertsen zal namens het gemeentebestuur van Ede een dankwoord voor `de Vrienden-vereniging` uitspreken.

Actieve vereniging
Voor de heer Hijink is het de laatste vergadering als voorzitter van de Vereniging Vrienden van de Hoge Veluwe. Tijdens de ledenvergadering wordt zijn opvolger gekozen. De heer Hijink zal zowel aan burgemeester Robbertsen als aan de heer W. van Plateringen (medewerker van de gemeente en al 16 jaar lang lid van het Algemeen Bestuur van de Vereniging) het nieuwe boek `Ontmoeting met dieren op de Hoge Veluwe` overhandigen. Dit boek is als het 3^e deel in de Hoge Veluwe-reeks geschreven door Geoske Sanders en Chris van de Bund, leden van de faunawerkgroep van de zeer actieve vereniging. De uitgave beschrijft wat een belangstellende bezoeker van de Hoge Veluwe tijdens een wandeling zoal aan vogels, hagedissen, sprinkhanen, libellen, kikkers en padden kan zien.

---