Ingezonden persbericht


Persbericht

PLD GROUP VERRIJKT SERVICE AAN KLANTEN MET ORACLE DAILY BUSINESS INTELLIGENCE

Inkooporganisatie biedt klanten real-time informatie door transparante managementrapportage

De Meern, 26 april 2004 - PLD group, een onafhankelijk Europese inkooporganisatie en logistiek dienstverlener voor de petrochemische sector, heeft Oracle Daily Business Intelligence in gebruik genomen ter verbetering van de informatievoorziening aan klanten en om interne en externe bedrijfsprocessen zo transparant mogelijk te maken. Nu volledige en actuele managementinformatie direct beschikbaar is, kan PLD group de dienstverlening aan klanten uitbreiden en zo haar marktpositie verder versterken.

Een stap voor door inzicht
Om haar vooraanstaande positie op de Europese markt voor inkoop te versterken, houdt PLD group zich actief bezig met de toepassing van de nieuwste ontwikkelingen in procurement, zoals e-procurement systemen, inkoopveilingen en B2B marktplaatsen. De inzet van Oracle Daily Business Intelligence sluit aan bij PLD group's proactieve benadering, gericht op het bieden van de best mogelijke service aan haar industriële klanten op het gebied van uitbestede inkoop en distributie-, inventaris- en onderhoudsmanagement.

Oracle Daily Business Intelligence, dat als systeem voor managementrapportage ingebed is in Oracle E-Business Suite, biedt PLD group gedetailleerde informatie over klanten en medewerkers met betrekking tot kritische succesfactoren in de toeleverketen. Het systeem geeft real-time inzicht in het aantal geplaatste bestellingen per leverancier en per inkoper. Ook geeft het aan welke leveringen speciale aandacht behoeven, welke items besteld moeten worden en of er retourzendingen of openstaande rekeningen zijn.

Dagelijkse rapportage van behaalde doelstellingen
Voorheen konden klanten die hun inkoopprocessen uitbesteed hadden aan PLD group hun leveringen niet op elk moment volgen. Sinds de implementatie van Oracle Daily Business Intelligence, die in slechts twee maanden gerealiseerd werd, hebben ze via een speciale portal onmiddellijk de beschikking over alle gegevens met betrekking tot hun bestellingen. Dit biedt klanten de mogelijkheid om steeds na te gaan of PLD group voldoet aan de overeengekomen doelstellingen. Oracle Daily Business Intelligence sluit naadloos aan op Oracle E-Business Suite, die PLD group inzet om bedrijfsprocessen in alle lagen van de organisatie efficiënter te laten verlopen. Zo kan het management de prestatie van specifieke afdelingen of juist van de hele organisatie op de voet volgen.

"Met dit web-gebaseerde systeem voor managementrapportage kunnen we de service aan onze klanten en het besluitvormingsproces daarbij soepeler laten verlopen, zonder dat we een heleboel verschillende rapportagemiddelen nodig hebben," aldus Sander Lapré, Director Operational Affairs, PLD group. "Oracle Daily Business Intelligence helpt ons om ons aanbod nog aantrekkelijker te maken voor onze klanten die actief zijn in de petrochemische sector, waar snelheid en kwaliteit steeds belangrijker worden door de hevige concurrentie."

Over PLD group
PLD group B.V. is de holding die verschillende bedrijven groepeert, waaronder UTT logistics Contracts B.V., UTT logistics Nigeria B.V., UTT logistics International B.V., UTT logistics/Tecnorth Limited, PLD Shared Services B.V.. PLD Group is actief als 'onafhankelijke' inkooporganisatie met specifieke kennis op het gebied van diverse MRO materialen. De groep heeft momenteel vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De dochterorganisaties bieden diensten op het gebied van inkoop en logistiek aan ¹s werelds grootste industriële organisaties, zoals Royal Dutch/Shell en Akzo Nobel. Website: www.pldgroup.com

Over Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.