Ingezonden persbericht


Alpine introduceert nieuw dvd-autoradionavigatiesysteem

Met 650.000 points of interest ligt europa binnen ieders bereik

BRUSSEL, 26 april 2004 - Alpine introduceert een DVD-autoradionavigatiesysteem dat supersnel de weg naar bijna elk adres in West-Europa uitstippelt. Het systeem (INA N333RS/RRS) beschikt als eerste ter wereld over 650.000 Points Of Interest (POI s; bijzondere bestemmingen). Het heeft de grootte van een autoradio en wijst de bestuurder via de POI s binnen enkele seconden de weg naar bijvoorbeeld hotels, toeristische attracties, restaurants, winkelcentra en luchthavens. De DVD maakt het mogelijk alle locatie-informatie op één schijf op te slaan.

Het nieuwe Alpine-systeem brengt de bestuurder ook naar moeilijk te bereiken, afgelegen plaatsen. Als de postcode of het adres niet beschikbaar is, hoeft de bestuurder alleen de coördinaten van de bestemming in te voeren. Wiep Meerstra, Sales Representative van Alpine Electronics Benelux: Mensen hebben behoefte aan een gedetailleerde routebeschrijving, aan een systeem dat hen niet in de steek laat als ze van de openbare weg af moeten. Het navigatiesysteem van Alpine brengt je zo dicht mogelijk bij de plaats van bestemming.

Routebegeleiding

Naast stemgeluid, kan de route worden begeleid door driedimensionaal beeld. Dit maakt bijvoorbeeld op- en afritten van snelwegen en rotondes inzichtelijker. Ook heeft het systeem een kruispunt-zoomfunctie waarmee kan worden ingezoomd op een kruispunt. Het display van de INA-N333RS/RRS telt 19 tinten tussen zwart en wit, wat de duidelijkheid en leesbaarheid van de visuele begeleiding ten goede komt.

Filewaarschuwingen

De ingebouwde tuner van de INA-N333RS/RRS maakt gebruik van het Europese TMC waarschuwingssysteem voor files (Traffic Message Channel). Het systeem maakt de bestuurder attent op files via beeld en geluid waarna de route opnieuw wordt berekend. Bij een filewaarschuwing bepaalt de bestuurder zelf of het systeem een alternatieve route moet berekenen. Bij een reis naar het buitenland schakelt het systeem over de grens automatisch over naar het lokale waarschuwingssysteem.

De INA-N333RS/RRS is vanaf april verkrijgbaar bij de Alpine-dealers voor ¬ 1.399 (verkoopadviesprijs).

Over Alpine

Sinds 1978 is Alpine een innovatieve speler op het gebied van in-car entertainment. Het bedrijf produceert geluids-, navigatie- en multimediasystemen. Alpine levert haar producten rechtstreeks aan automerken, maar ook particulieren kunnen voor het audio-, navigatie- of multimediamateriaal terecht bij de Alpine dealer. Meer informatie: www.alpine-europe.com