Gemeente Tilburg

22-4-2004
Tilburg krijgt over 2003 1,7 miljoen meer dividend op aandelen Essent Meevaller bovenop verwacht dividend

De gemeente Tilburg krijgt een extra dividenduitkering van ruim 1,7 miljoen euro als aandeelhouder van Essent. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Essent heeft in de vergadering van 22 april 2004, de winst over het boekjaar 2003 vastgesteld. Deze winst bedraagt 389 miljoen euro. In 2002 was de winst 311 miljoen euro. De stijging is het gevolg van betere bedrijfsresultaten in met name de kabelsector van het bedrijf.

Bij een pay out ratio van 35% zoals voorgesteld door de Raad van Commissarissen zou de extra dividendopbrengst voor aandeelhouder gemeente Tilburg 1 miljoen euro bedragen. De aandeelhouders hebben na intensief onderling vooroverleg heden unaniem besloten om een pay out ratio van 40% te hanteren. Dit betekent een extra dividendopbrengst voor Tilburg van totaal 1.725.000 euro ten opzichte van het door de gemeente Tilburg begrote bedrag van ruim 4 miljoen euro. De totale dividendopbrengst bedraagt aldus 5,8 miljoen euro.

Mede op aandringen van de gemeente Tilburg die de Brabantse gemeenten vertegenwoordigt in het vooroverleg van aandeelhouders met de Raad van Bestuur Essent - heeft Essent de laatste maanden fors extra geïnvesteerd in de klantenservice rond de afhandeling van nota's. Het bedrijf geeft aan klaar te zijn voor de start van de liberalisering van de energieleverantie aan particulieren per 1 juli a.s. Verder is het bedrijf in intensieve discussie met de Minister van Economische Zaken over de voorgestelde opsplitsing van de energiebedrijven in een netwerkbedrijf en een leveringsbedrijf. Gelet op met name deze laatste ontwikkeling en de daarmee gepaard gaande onzekerheid gaat de gemeente Tilburg vooralsnog uit van een incidentele dividendmeevaller.