Gemeente Tilburg

23-4-2004
Biertenten Tilburgse Kermis 2004 verpacht

Na de toewijzing van de plaatsen voor kermisexploitanten is nu ook bekend wie de biertenten op de kermis gaan exploiteren. Ook dit jaar wordt die mogelijkheid namelijk weer geboden op de bekende twee plaatsen. Op de lokatie naast de Heikesekerk op het Willemsplein (locatie A) komt de bierhal te staan van de Tiroler Bierhal B.V. Op het parkeerterrein langs de noordzijde van de Spoorlaan tegenover Interpolis (locatie B) komt de Gallery met een horecaboulevard. Beide ondernemingen stonden tijdens de kermis van 2003 ook op die plekken. De Tilburgse Kermis 2004 is van 16 t/m 25 juli.

De gemeente plaatste een advertentie waarin gegadigden werden opgeroepen in te schrijven. Hierop werden 5 reacties ontvangen, 3 voor locatie A en 2 voor locatie B.
Voor het Stadhuisplein werden inschrijvingen ontvangen van de Tiroler Bierhal B.V., de Bierhal voor Villa Pardoes en de Bonheur Horecagroep. Voor locatie B werden inschrijvingen ontvangen van de eigenaar van Partycentrum The Gallery voor een horecaboulevard en van Quality Time Events. Alle inschrijvers zijn gevestigd te Tilburg. Beoordeling van de inschrijvingen heeft inmiddels op 21april jl. plaatsgevonden door een afzonderlijke commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de kermisvakbonden, de (plaatselijke) horeca, de binnenstadsbewoners en de gemeente.
Als onafhankelijk voorzitter van de commissie fungeerde de heer drs. Wil van Bussel, eigenaar van WVB Marketing Leisure Consultancy te Deurne.

Criteria
Beoordeling van de inschrijvingen vond plaats aan de hand van een 6-tal van tevoren geformuleerde criteria, te weten: originaliteit algemeen, aankleding en uitstraling van de inrichting, aard en aantrekkelijkheid voorgenomen programmering, publiciteits-waarde voor de kermis, concurrentierisico en hoogte van de aangeboden pachtsom.

Onafhankelijk
Nadat de commissieleden eerst waren uitgenodigd voorafgaande aan de bijeenkomst

- individueel en onafhankelijk van elkaar - het belang van elk criterium aan te geven (wegingcoëfficiënt), verkregen zij vervolgens opdracht om de verschillende inschrijvingen feitelijk te beoordelen door aan elke inschrijving per criterium een rapportcijfer toe te kennen (cijfer 1 t/m 10). Door het gemiddelde rapportcijfer daarna te vermenigvuldigen met het gemiddelde van alle toegekende wegingcoëfficiënten kon tenslotte de eindscore per inschrijving worden vastgesteld. De inschrijver met de hoogste eindscore wordt de inschrijving gegund. Voor de locatie A kwam de inschrijving van de Tiroler Bierhal B.V. als hoogste uit de bus (eindscore 7,5). Voor de locatie B werd de hoogste eindscore (7,3) behaald door de eigenaar van Partycentrum The Gallery met zijn inschrijving voor een Horecaboulevard.