Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 26-04-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Rijden onder invloed
UTRECHT Op zondagavond is een 59-jarige automobilist uit IJsselstein bekeurd voor het rijden onder invloed.

De man reed omstreeks 20.20 uur over de A2 knooppunt Oudenrijn, waar hij de gehele rijbaan gebruikte tijdens het rijden. De man blies een uitslag van 695 ug/l, waarna hij een bekeuring kreeg en een rijverbod van acht uur. Zijn rijbewijs is ingenomen.

UTRECHT Op zondag 25 april is een 38-jarige automobilist uit Utrecht bekeurd voor het rijden onder invloed.

De man reed omstreeks 17.25 uur over de Graadt van Roggenweg waar hij een verkeersbord negeerde. De man werd gecontroleerd en bleek onder invloed te zijn. Hij blies een uitslag van 500 ug/l, waarna hij een bekeuring heeft gekregen en een rijverbod van vijf uur.

Winkeldiefstal
UTRECHT Op zondagmiddag is een 33-jarige man uit Leerdam aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

De man liep omstreeks 14.25 uur een winkel aan de Seinedreef uit, zonder een aantal sloten ter waarde van ongeveer 125,- af te rekenen. De man werd aangehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Hij heeft een bekeuring en een winkelontzegging van een jaar gekregen.

Insluiper en dief
UTRECHT Op zondagavond 25 april is een 34-jarige man uit Zeist aangehouden voor het insluipen van een woning en het ontvreemden van goederen.

De man liep omstreeks 18.40 uur over de Maliebaan waar hij een woning inliep, waarvan de voordeur openstond. Een 37-jarige man uit Utrecht zag de man de woning uitkomen met een laptop en bijbehorende tas. Hierop ging de 37-jarige man samen met een 38-jarige Utrechtse man achter de verdachte aan. De politie werd ingeschakeld en de verdachte kon op de Koningsweg worden aangehouden. De 34-jarige man bleek al voor meerdere delicten gesignaleerd te staan. Hij is ingesloten.

Gewapende overval
UTRECHT Zondagavond vond er bij een videotheek op de Amsterdamsestraatweg een gewapende overval plaats.

Drie mannen kwamen omstreeks 21.30 de videotheek binnen. Een van de mannen haalde een vuurwapen tevoorschijn en bedreigde vervolgens een medewerkster met het verzoek de kluis te openen. Vervolgens vertrokken de verdachten met nog onbekende buit in onbekende richting. Het signalement van verdachte 1: negroïde man, 27 jaar oud, 1.83 meter lang, fors/stevig postuur, bril met vierkant montuur dragend, aan de zijkanten kort haar en bovenop lang, vermoedelijke lichtkleurige spijkerkleding en witte instapschoenen. Verdachte 2 en 3: blanke mannen, mogelijk licht getinte huidskleur, ongeveer 27 jaar oud, de een droeg een beige wollen mutsje en de ander een groen mutsje, beide droegen wijde kleding.

Eventuele getuigen van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de recherche van district Marco Polo, telefoon 0900-8844.