1e persbericht van maandag 26 april 2004

Eindhoven 26-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten autoinbraak opgepakt

Op de Beukenlaan zijn maandagochtend rond 0.45 uur twee mannen aangehouden omdat ze kort ervoor op de Bezuidenhoutseweg zouden hebben ingebroken in een auto. Het gaat om een 17-jarige Eindhovenaar en een 31-jarige man zonder bekend woonadres. Ze werden door twee wachtmeesters van de Marechaussee betrapt toen ze samen met een derde man aan het inbreken waren. De derde verdachte is er vandoor gegaan. De twee mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Lage Mierde: Aanhoudingen na weghalen GSM uit auto

Twee mannen zijn maandagochtend rond 3.30 uur aangehouden op het Wellenseind na een autoinbraak op de Akkerstraat. Het gaat om een 22-jarige man uit Oisterwijk en een 25-jarige man die in Helmond woont. Bij de politie kwam rond 3.00 uur de melding binnen dat een aantal mannen op het Vloeiend bij een auto rondhing. Toen agenten gingen kijken, werden ze aangesproken door de eigenaar van een auto. Uit zijn wagen, die stond geparkeerd op de Akkerstraat, was een mobiele telefoon weggehaald. De man had na de inbraak een auto zien wegrijden, waar de agenten vervolgens achteraan gingen. Op het Wellenseind werd de wagen tot stoppen gebracht en werden de twee inzittenden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Rijbewijs van dronken bestuurder ingenomen

Zondagavond om 22.25 uur is op de Margrietlaan een 60-jarige Helmondse automobilist aangehouden. Hij had gedronken en blies bijna 2,3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanhoudingen na ongeval

De politie kreeg zondagmiddag om 16.30 uur een melding van een verkeersongeval op de Maisdijk. Daar was een 18-jarige Helmondse bromfietser gevallen. De ambulance was al ter plaatse maar zijn bromfiets was al weg. Het bleek dat iemand de bromfiets had laten verdwijnen om het onderzoek te belemmeren. Het slachtoffer zou hebben deelgenomen een aan bromfiets-straatrace en daarbij een stuurfout hebben gemaakt. Na onderzoek bleek dat een 16-jarige Helmonder de bromfiets had weggebracht. Hij werd aangehouden maar hij verzette zich daar tegen. Zijn 40-jarige moeder probeerde de aanhouding van haar zoon te verhinderen en werd ook aangehouden. Beiden zijn op het politiebureau gehoord en daarna in vrijheid gesteld. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De bromfiets staat op het politiebureau.

Mierlo: Fietster gewond bij aanrijding

Een 75-jarige vrouw uit Geldrop is zondag om 17.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Industrieweg Geldropseweg. De vrouw fietste vanuit de Industrieweg de kruising op en zag, mogelijk door de laagstaande zon, een auto niet aankomen. Ze werd geschept door de auto die bestuurd werd door een 19-jarige Eindhovense vrouw. De Geldropse vrouw is met een gecompliceerde beenbreuk in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen.

Geldrop: Man aangehouden na vernieling

In de achtertuin van een woning aan de Akert is zondag om 20.30 uur een 41-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij had de ruit van de achterdeur van de woning van zijn vriendin vernield. De man had gedronken. Na verhoor op het bureau kon hij naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Auto weg na inbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Ripskant. Er is aan de voorkant van de woning een raam geopend. Uit de woning werden autosleutels gepakt en daarmee is de auto, een blauwe Volvo V40 met het kenteken 85-LR-RN, meegenomen.