Gemeente Utrecht

KONINKLIJKE EREPENNING VOOR HET TOONKUNSTKOOR UTRECHT

Op zondag 25 april 2004 is door de burgemeester van Utrecht, mevrouw mr. A.H. Brouwer-Korf, de Koninklijke erepenning uitgereikt aan het Toonkunstkoor Utrecht. Toonkunst Utrecht ontving de erepenning tijdens het jubileumconcert in Muziekcentrum Vredenburg, ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van het koor.

Toonkunst Utrecht werd in 1829 opgericht als afdeling Utrecht van de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst. Vanaf het prille begin bouwde het koor aan de uitstekende reputatie die het nog steeds geniet. In de loop van de jaren hebben bekende dirigenten hun stempel op het koor gedrukt en bijgedragen tot de hoge kwaliteit die Toonkunst Utrecht kenmerkt. Het laatste decennium staat het koor onder leiding van dirigent Jos Vermunt. De laatste jaren werkt het Toonkunstkoor veel samen met het Nederlands Promenade Orkest en met het Concerto d'Amsterdam voor wat betreft de muziek uit de periode vóór 1829. Een keur van bekende solisten heeft medewerking verleend aan de uitvoeringen.

Het Toonkunstkoor Utrecht is het grootste amateur-concertkoor in Utrecht.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.C.M. Kuperus, Chef kabinet burgemeester, telefoon (030) 2861041

Utrecht, 26 april 2004