Politie Zuid-Holland-Zuid

26/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

26-04-2004 - Persberichten District II

KIND TE WATER
NIEUW-LEKKERLAND-Een moeder en haar zoontje zijn te water geraakt. Op zondagmorgen 25 april fietste deze 31-jarige vrouw uit Streefkerk over de Zijdeweg. Haar 1-jarige zoontje zat in een kinderzitje voorop de fiets. Op de weg lagen in verband met werkzaamheden metalen rijplaten. De fiets raakte één van deze rijplaten die scheef lag. De vrouw raakte hierdoor uit balans en kwam met haar fiets in de sloot terecht. Moeder en kind gingen kopje onder. Door ingrijpen van de vader zijn beide personen gered. Na controle op de huisartsenpost mochten de vrouw en haar zoontje weer naar huis. Moeder en kind maken het goed.

BRAND
GORINCHEM- Op een bouwterrein bij het Beatrixziekenhuis aan de Banneweg heeft korte tijd brand gewoed. Op zondag 25 april reed de politie door Gorinchem. Zij zagen zwarte rookwolken afkomstig van het bouwterrein. Er bleek tempex in brand te staan. De politie alarmeerde de brandweer. De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is onbekend.

TUNNELBUIS
OUD-ALBLAS- De politie heeft vier jongeren aangehouden. Op zondagavond 25 april meldde een getuige dat de jongeren stenen op het wegdek van de Peilkade aan het gooien zouden zijn. De politie trof een hoeveelheid van stenen op het wegdek aan maar zag geen jongeren in de buurt. Zij ging op zoek naar de jongens en trof ze aan in een tunnelbuis vlakbij de Peilkade. De jongeren, variërend in leeftijd van 10 tot 14 jaar werden aangehouden. Zij komen allemaal uit Papendrecht. De politie moet bekijken of de jongeren een doorverwijzing krijgen naar bureau Halt.

MOTORRIJDER GEWOND
GORINCHEM- Een 23-jarige motorrijder uit Gorinchem is gewond geraakt. De man reed op zondagavond 25 april over het N W Lus Klaverblad. In de bocht ging hij tijdens het remmen onderuit. De motor gleed door en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De man werd per ambulance met een sleutelbeen uit de kom, overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Na behandeling mocht hij weer naar huis.

ZES INBREKERS AANGEHOUDEN
GORINCHEM- In een voormalige school aan de Koningin Emmalaan is ingebroken. Op zondagavond 25 april meldde een getuige de inbraak bij de politie. Toen de politie een kijkje ging nemen probeerden de personen ervan door te gaan. Zij renden de school uit.De politie hield alle personen echter voor het schoolgebouw aan. Zij waren in het bezit van inbrekersgereedschap. Het gaat om een groep van zes personen variërend in leeftijd van 19 tot 28 jaar. De mannen en vrouwen zijn allemaal afkomstig uit Gorinchem.