Provincie Overijssel

Gedeputeerde Ranter 'trapt af' met bikeproject politie Dalfsen

De politie dichterbij de burger brengen en daardoor het veiligheidsgevoel vergroten. Om dat doel te bereiken zet het team Dalfsen-Ommen van de politie IJsselland een mountainbike-team in. Onder het motto: "Uit het blik, aanspreekbaar op het stalen ros'', nemen de fietsende agenten toezichthoudende taken voor rekening. Gedeputeerde Gert Ranter van de provincie Overijssel geeft op woensdag 21 april de officiële aftrap voor het project. Samen met onder meer burgemeester Leo Elfers, districtschef Roel ter Schure, teamchef Janny Knol en de leden van het kersverse biketeam wijdt hij de mountainbikes in met een surveillance door Nieuwleusen.

Het project past binnen de doelstelling van het Overijsselse veiligheidsbeleid, namelijk het verminderen van onveiligheidsgevoelens en het vergroten van het gevoel van veiligheid. Deze doelstelling tracht de provincie Overijssel te bereiken door projecten die gericht zijn op het terugdringen van onveiligheidsgevoelens zoals dit mountainbike project te ondersteunen.

Evaluatie

Het project ,,Uit het blik, aanspreekbaar op het stalen ros'', kon tot uitvoering komen met een financiële bijdrage van de gemeente Dalfsen en een provinciale subsidie uit de Bijdrageregeling Veiligheid 2004.

Het streven is erop gericht om de mountainbikesurveillances structureel in te voeren.

Na het eerste jaar komt er een uitvoerige evaluatie. Hieruit moet blijken in hoeverre de doelstelling van het project bereikt is. Bij de evaluatie worden winkeliers, campinghouders, horecaondernemers, inwoners van Dalfsen en Ommen en de leden van het biketeam betrokken. Daarnaast vindt er een evaluatie plaats op basis van de bedrijfsgegevens van het team Dalfsen-Ommen.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

www.overijsselopveilig.nl © 2004 Provincie Overijssel