Gemeente Dalfsen

26-04-2004

Ideeën om Dalfsen een prettiger woonplaats te maken?

Geef uw mening via de enquête
Wonen, werken, vervoer, recreatie, natuur... U, als inwoner van de gemeente Dalfsen, weet als geen ander wat in uw omgeving goed is, wat beter kan en wie daar iets aan zou kunnen doen. Laat het ons weten door de enquête in te vullen. Het kost u niet meer dan tien minuten van uw tijd. Onder de inzenders worden vijf geschenkbonnen van 10 euro verloot.

Wat gaat de gemeente Dalfsen doen met de resultaten? Dinsdagavond 25 mei vindt een werkconferentie plaats, georganiseerd door de gemeente en Natuur en Milieu Overijssel. Tijdens deze conferentie worden de resultaten van de enquête besproken. Vervolgens kunnen inwoners van Dalfsen samen met raadsleden concrete activiteiten bedenken om hun eigen leefomgeving te verbeteren. Deze worden meegenomen in het milieu-uitvoeringsplan van de gemeente. Als u hierbij wilt zijn, kunt u dit aan het eind van het enquêteformulier aangeven. Wij sturen u dan graag een uitnodiging.

Goed voorbeeld
Vorig jaar is de schop in de grond gegaan voor de bouw van de Natuurboerderij. De Natuurboerderij is een initiatief van een groepje ouders, dat tien jaar geleden met het idee kwam voor een kinderboerderij in Dalfsen. Via de basisscholen in Dalfsen is een onderzoek uitgevoerd naar de belangstelling om een bijdrage te leveren aan het realiseren en onderhouden van de boerderij. Nadat meer dan 70% positief reageerde, zijn de plannen verder uitgewerkt. Hiervoor ontwierp de Stichting Natuurboerderij Dalfsen een bouwplan. Toen de gemeente anderhalf jaar geleden een locatie en 100.000,- beschikbaar stelde, werd dit aangevuld met 110.000,- uit het Europese Leader+ fonds en 10.000,- van de provincie Overijssel. De bouw werd door plaatselijke ondernemers uitgevoerd. Voor de verzorging van de dieren zijn afspraken gemaakt met de Stichting Dagverblijven Gehandicapten Kampen en omstreken. De Natuurboerderij wordt een sociaal ontmoetingspunt waar kinderen en volwassenen kunnen recreëren en leren.

Doen!
Dit is uw kans om mee te werken aan de toekomst van de gemeente Dalfsen en aan de verbetering van uw eigen leefomgeving. Vul deze enquête in en laat weten hoe u denkt over leefbaarheid en duurzaamheid in uw eigen gemeente.

U kunt de vragen van de OpinieWijzer invullen tot 10 mei