Politie Gelderland-Midden

Arnhem - aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 26-04-2004

De politie heeft zondag in Arnhem drie verdachten aangehouden wegens hun betrokkenheid bij huiselijk geweld. Een 20-jarige man uit Beuningen werd 's middags aangehouden nadat zijn 20-jarige vriendin melding gemaakt had van het feit dat zij door hem in haar woning in de wijk Malburgen mishandeld was. De vrouw zou volgens haar zeggen in het gezicht zijn geschopt bij een ruzie in de relationele sfeer. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen in verband met opgelopen verwondingen. Haar vriend had de woning bij de komst van de agenten al verlaten maar meldde zich desgevraagd later in het politiebureau, waar hij alsnog werd aangehouden. De Beuningenaar is voor onderzoek in verzekering gesteld. In een woning in Arnhem Noord werd later op de middag een 47-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 36-jarige echtgenote. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat ze gehoord en gezien hadden dat er in de echtelijke woning werd gevochten. Gealarmeerde agenten werden niet binnengelaten, waarop ze via de achterdeur toegang hadden weten te verschaffen. De verdachte werd in de woning aangehouden. Het slachtoffer bleek de woning te zijn uitgevlucht en deed later aangifte. Ze bleek enkele verwondingen te hebben opgelopen. De verdachte Arnhemmer is eveneens in verzekering gesteld. In een woning in de wijk De Laar werd aan het begin van de avond een 60-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 57-jarige echtgenote. Beiden hadden ruzie gekregen om een huiselijke aangelegenheid, waarbij de Arnhemmer zijn vrouw zou hebben mishandeld. De verdachte werd door gewaarschuwde agenten in zijn woning aangehouden. De vrouw, die overigens niet ernstig gewond leek, deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouw (83) op straat beroofd

Publicatiedatum: 26-04-2004

Op het Kramersgildeplein in Arnhem-Presikhaaf is zondagochtend een 83-jarige Arnhemse beroofd. Het slachtoffer liep omstreeks half twaalf over straat toen ze plotseling voelde dat er aan haar handtas werd getrokken. De Arnhemse verloor daarbij haar evenwicht en kwam te vallen. Vervolgens zag ze dat jongeman met een flink postuur er met haar tas vandoor ging. Volgens het slachtoffer zou de jongen een donkere jas en een lichtkleurig petje gedragen hebben en reed hij op een damesfiets. Hij zou zijn weggevlucht in de richting van de IJssellaan. Het slachtoffer was bij het voorval niet gewond geraakt en deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren. Men kan hiervoor terecht op telefoonnummer 0900-8844 of in het politiebureau aan de Beekstraat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - met ruim twee promille achter het stuur
Publicatiedatum: 26-04-2004

Surveillerende agenten hebben zondagavond op de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat in Arnhem een 35-jarige man uit Woerden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Bij de man werd later een alcoholpromillage gemeten van vierenhalf maal de toegestane hoeveelheid (2,33 promille). Een politieman in burger had de Woerdenaar uiteindelijk tot staan weten te brengen nadat hij gezien had dat de man op ondermeer de Huissensestraat een aantal keren door rood was gereden en bijna een voetganger had aangereden. Nadat de politieman de Woerdenaar na een achtervolging had aangehouden bedreigde deze de agent met de dood. De man werd met behulp van gewaarschuwde collega's naar het politiebureau gebracht waar hij de ademanalyse moest ondergaan. Vervolgens bleek dat hij ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Daarna is de man voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---