Gemeente Breda

Persberichten

26-04-2004

Triple O campus: een nieuwe broedplaats voor de technische en creatieve sector

Al jaren is er in Breda behoefte aan een broedplaats voor creatief en technisch talent, waar professionals hun kennis en ervaring delen met een nieuwe generatie specialisten. Zon plek is een belangrijke motor voor de plaatselijke, kennisintensieve sector.
Op het terrein van de voormalige brandweerkazerne tussen de Slingerweg en de Tramsingel wordt dit nu verwezenlijkt. Vandaag is het formele startsein gegeven voor de ontwikkeling van de Triple O-campus. De heer A. van der Laan van Triple O BV, het bedrijf dat deze ontwikkeling onder zijn hoede heeft, en wethouder Adank van Economische zaken tekenden vandaag een overeenkomst. Nu kan worden gestart met een grondige renovatie van de oude kazerne, die inmiddels is omgedoopt tot kortweg
'De Kazerne'.

Dit gebouw biedt vanaf de zomer van 2005 onderdak aan diverse creatieve en technologische bedrijven en vormt het centrum van een innovatieve vestigingslocatie. Met branchegerichte voorzieningen en een mix van bedrijven en onderwijsinstellingen die tot interessante samenwerkingsverbanden kunnen leiden.
Juist op het snijvlak tussen de creatieve industrie en technologisch gedreven bedrijven liggen interessante mogelijkheden. De bedrijven in De Kazerne profiteren zakelijk gezien al direct van deze samenwerkingsverbanden, doordat opdrachtgevers beter kunnen worden bediend.
De bundeling van krachten van verschillende bedrijven in één gebouw maakt speciale faciliteiten betaalbaar: De Kazerne wordt standaard uitgerust met een glasvezelnetwerk, professionele presentatie- en vergaderruimtes en een café-lunchroom. Ook zijn er plannen voor een kinderdagverblijf en een fitnessruimte.

Als extra stimulans biedt De Kazerne de mogelijkheid om flexibele en korte huurcontracten aan te gaan tegen huurprijzen die normaliter voor lange huurperioden gelden. De kantoorruimtes hebben diverse afmetingen, zodat op elk niveau kan worden ingestapt. De echte pioniers worden zelfs uitgenodigd om mee te denken in de ontwikkelingsfase. Ze profiteren bovendien van speciale voordelen in de huurvoorwaarden.

De Kazerne krijgt een indrukwekkende facelift, waarbij een deel van de voormalige kazerne behouden blijft en een deel zal worden vervangen door nieuwbouw. Het eerste deel heeft de industriële uitstraling van weleer. De nieuwe vleugel zal openheid en innovatie uitstralen. Precies wat de gemeente voor ogen heeft met dit nieuwe project.

Breda, 23 april 2004