Gemeente Ambt Montfort


Toeristische bewegwijzering in de gemeente Ambt Montfort

Waarom een toeristische bewegwijzering?
Veel recreatieve- en toeristische bedrijven zijn voor bezoekers aan onze gemeente vaak moeilijk te vinden.
Een toeristische bewegwijzering kan hierin de helpende hand bieden.

De huidige bewegwijzering.
De bewegwijzering van gemeentelijke accommodaties, interessante plaatsen, campings, restaurants en pensions voor bezoekers en pas-santen in Ambt Montfort gebeurt momenteel door een mix aan borden of zelfs helemaal niet. De borden verschillen in kleur, formaat, bevestiging en duidelijkheid en passen derhalve niet meer in het hedendaagse straatbeeld. Ook is een aantal borden slecht leesbaar. Deze situatie doet afbreuk aan de informatievoorziening naar de weggebruikers toe. Om hierin verbetering te brengen is de gemeente voornemens het huidige toeristische bewegwijzeringsysteem te vervangen.

De herkenbaarheid.
De toeristische bewegwijzering wordt uitgevoerd naar Europese maatstaven. In het nieuwe systeem worden bezoekers in de gehele gemeente via bruine borden met witte letters en pictogrammen naar de toeristische bedrijven en objecten geleid. Gelijktijdig met het invoeren van de toeristisch bewijzering worden de gemeentelijke accommodaties bewegwijzerd middels witte borden met zwarte letters en pictogrammen.

Het tijdspad en de kosten.
Het is de bedoeling dat binnen vier maanden na publicatiedatum het huidige systeem wordt vervangen. De kosten komen, voor wat betreft de vervanging, voor rekening van de gemeente. De kosten die samenhangen met uitbreidingen en/of nieuwe verwijzingen naar bedrijven komen voor rekening van de betreffende bedrijven. Om voor bewegwijzering in aanmerking te komen moet het betreffende bedrijf voldoende toeloop krijgen van toeristen en recreanten. De criteria hiervoor zijn vastgelegd in een handboek van de provincie Limburg (ter inzage bij bureau Civiel- en Cultuurtechniek van onze gemeente).

Meer informatie?
Bij vragen kunt u contact opnemen met de heer John Janssen van het bovengenoemd bureau (doorkiesnummer 0475-538876). Indien u of uw bedrijf voorziening in het systeem van toeristische bewegwijzering wilt laten opnemen dan kunt u dit, eveneens bij dit bureau, schriftelijk kenbaar maken.