Gemeente Ambt Montfort


Parkeren vrachtauto's binnen de bebouwde kom

Parkeeroverlast neemt steeds grotere vormen aan en vormt een belangrijke bron van ergernis voor veel inwoners van Ambt Montfort. Het parkeren van vrachtwagens s avonds en in het weekend, maar ook het langdurig stallen van caravans en aanhangwagens langs de weg is een dilemma voor veel gemeenten.

Het tast niet alleen het uiterlijk aanzien aan, maar leidt eveneens tot een beperking van de toch al steeds krapper wordende parkeerruimte in de gemeente. Daarnaast leidt het tot onveilige verkeerssituaties, omdat een goed zicht op de medeweggebruikers er door wordt belemmerd. Vooral kleine kinderen vormen een kwetsbare groep. Dit heeft het gemeentebestuur aanleiding gegeven maatregelen te treffen die er op gericht zijn de parkeeroverlast te beperken. Daarom is het noodzakelijk de bestaande parkeerregels uit de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) te herzien.
Het nieuwe parkeerbeleid zal in de komende periode nader uitgewerkt gaan worden en zal er op gericht zijn het langdurig parkeren van vrachtautos binnen de bebouwde kom tegen te gaan. Het gevolg zal zijn dat niet elke vrachtwagenchauffeur zijn wagen "bij de deur" kan parkeren.
Om mee te praten over dit onderwerp kunt u als inwoner nu reeds uw reactie en opmerkingen over dit onderwerp aangeven. U kunt ook schriftelijk reageren ter attentie van de heer R. Evers bureau Civiel- en Cultuurtechniek.