Gemeente Breukelen


Ga naar 22 april t/m 13 mei: Toeslagenverordening Wet Werk en Bijstand
Ga naar 29 april t/m 29 mei: Huisraad niet op openbare weg bij woningontruiming

Toeslagenverordening Wet Werk en Bijstand

Op 30 maart 2004 heeft de gemeenteraad de Toeslagenverordening Wet Werk en Bijstand vastgesteld. De verordening ligt vanaf donderdag 22 april in het gemeentehuis Boom en Bosch ter inzage.

Het college besloot dat het om een referendabel besluit gaat. Gedurende drie weken kan iedere kiesgerechtigde inwoner vragen om over de verordening een referendum te houden. Dat moet persoonlijk via een speciaal formulier dat bij Burgerzaken verkrijgbaar is.

Als het referendum leidt tot een raadgevende uitspraak tot afwijzing van de verordening dan beslist de raad zo spoedig mogelijk of de verordening wel of niet in werking treedt. Als niemand een verzoek tot het houden van een referendum indient, treden de verordeningen in werking vanaf het moment dat de termijn van zes weken is verstreken.

Huisraad niet op openbare weg bij woningontruiming

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen een beleidsregel vast te stellen wanneer tot het verwijderen van huisraad wordt overgegaan. Het gaat hierbij om woningontruiming waarbij huisraad in strijd met het bepaalde in artikel 2.1.4.1 van de APV op de openbare weg is blijven staan.

De beleidsregel ligt vanaf 29 april tot 29 mei 2004 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis Boom en Bosch. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om tot uiterlijk 29 mei 2004 hun zienswijzen in te dienen. Dit kan schriftelijk aan burgemeester en wethouders, postbus 116, 3620 AC Breukelen of mondeling bij de heer E.J. Albus, afdeling BMO, tel. (0346) 26 09 76.