Politie Amsterdam-Amstelland

Dode man aangetroffen
26-4-2004. Spelende kinderen troffen donderdagmiddag rond halfzes in een sloot aan de Sloterweg het lichaam van een man aan.Het bleek te gaan om een 31-jarige Amsterdammer. Sectie wees uit dat de man door verdrinking om het leven is gekomen.

Een onderzoeksteam gaat na of de overledene iets te maken heeft met een carjacking op 6 april 2004 bij Langsom in Amsterdam-West. Bij een gewelddadige diefstal werd toen een personenauto buitgemaakt. Een van de twee slachtoffers raakte hierbij lichtgewond. De politie kwam door alerte getuigen de auto al snel op het spoor, waarna een achtervolging ontstond. Ter hoogte van de Sloterweg vluchtten de daders uit de auto. Een zoektocht naar de mannen leverde ondanks de inzet van een speurhond niets op. Het vermoeden bestaat de man die nu gevonden is, een van de verdachten was die zich heeft schuilgehouden en daarbij is verdronken.

---

Nieuwe collega?s gezocht

Wervingstram op het Centraal Station

26-4-2004. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar 375 nieuwe collega's, waarbij de voorkeur uitgaat naar mensen van Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Antilliaanse afkomst. Ons korps wil een afspiegeling zijn van de Amsterdamse samenleving en zoekt daarom een groot deel van haar nieuwe medewerkers binnen deze groepen. Om deze groepen te bereiken rijdt vanaf vandaag een speciaal beplakte wervingstram over het traject van lijn 13. Deze tram rijdt o.a. door De Baarsjes, Geuzenveld en Slotermeer.

Met het uitdelen van flyers tijdens de voetbalwedstrijd Marocprofs-Ajax ging de nieuwe wervingscampagne van start. Bij andere grote evenementen, zoals het Kwakoefestival, zal de politie ook aanwezig zijn om kandidaten direct te benaderen. Bij ons werken? Klik snel door naar onze wervingspagina's. Getuigen gezocht: drogist overvallen

26-4-2004. Zaterdagmiddag rond halfdrie werd een winkel aan de Overtoom overvallen. De met een mes gewapende overvaller dwong een medewerkster de kassa te openen en maakte een nog onbekend geldbedrag buit. Hij rende vervolgens in onbekende richting weg. De recherche van bureau Houtmankade vraagt getuigen van het misdrijf zich te melden: (020) 559 2821.

Signalement

negroïde man

mager postuur

lengte ongeveer 1.75 meter

leeftijd tussen 30 en 40 jaar oud

geen gezichtsbeharing

kort kroeshaar

korte bruine jas

spijkerbroek


---