Ingezonden persbericht


Persbericht

Monster Worldwide versterkt haar Europese positie door de strategische overname van Jobpilot.

Amsterdam, 26 april 2004???..Monster Worldwide Inc., de moederorganisatie van het wereldwijde Monster Career Network waartoe in Nederland Monsterboard.nl behoort, heeft de overname aangekondigd van Jobpilot ( www.jobpilot.com) van Adecco S.A. Jobpilot is een van de meest succesvolle online carriereportals in Europa. De overname van Jobpilot zorgt voor een verdere versterking van de positie van Monster op de Europese markt en brengt Monster aan de top in Duitsland. Bovendien brengt het twee marktleidende spelers samen in de Europese online recruitment markt. In 2003 was Jobpilot winstgevend. De inkomsten bedroegen toen ongeveer $ 28 miljoen. Monster Worldwide verwacht dat de acquisitie zorgdraagt voor groei van zijn winst in 2004. Monster betaalt voor de overname ongeveer $ 57 miljoen in cash en 1 miljoen gewone aandelen Monster Worldwide. Een aanvullende cashbetaling van $ 18,9 miljoen wordt gedaan bij de afronding van de deal voor de overname van het werkkapitaal van Jobpilot (dat ongeveer $14,9 miljoen cash bevat).

Groeipotentie
"De acquisitie is in lijn met de internationale strategie en ambitie van Monster om de leidende online recruitment marktpartij te worden in de belangrijkste Europese landen. Jobpilot bezorgt Monster het marktleiderschap in Duitsland en biedt een enorme groeipotentie in centraal Europa. Het bewezen track record, het sterke merk en de bekendheid in Europa zorgen voor een natuurlijke aansluiting bij de internationale sterkte en slagkracht van Monster", aldus Andrew J. McKelvey, Chairman en CEO van Monster Worldwide.
Rob Brouwer, Country Manager Monster Worldwide Nederland voegt daaraan toe: "Voor onze klanten is de uitbreiding van het Monster Career Network natuurlijk goed nieuws. We breiden het Europese netwerk uit met maar liefst 4 landen: Polen, Hongarije, Oostenrijk en Tsjechië. Daarnaast verstevigen we onze positie in de belangrijkste markten in Europa. Bovendien zorgt dit voor een verdere toename van de kandidaten in de Nederlandse database en het sitebezoek. Dit zal leiden tot een nog hogere response op vacatures". Monster en Jobpilot bieden bedrijven samen nu toegang tot het grootste potentieel van gekwalificeerde kandidaten in Europa. Werkzoekenden krijgen de beschikking over de meest brede en uitgebreide banenpool en carrièregerelateerde informatie online. De organisaties van Monster en Jobpilot zullen in de toekomst worden geïntegreerd.

/ / / /
Achtergrondinformatie (