---

Nieuwsberichten
---

Weekend sportuitslagen

26-4-2004 13:38:00

Het afgelopen weekend betraden weer diverse leden van de Defensie topsportselectie de arena: schermster Sonja Tol, schutter Dick Boschman en hardloper Bram Som. Met wisselend succes.

Sonja Tol Zeven dagen na het winnen van het Europees Olympisch kwalificatietoernooi is vijfvoudig Nederlands schermkampioene luitenant-ter-zee der 2^deklasse Sonja Tol er zaterdag (24 april) niet in geslaagd haar degentitel te prolongeren: ze werd slechts vijfde. In de achtste finales legde ze het met 13-15 af tegen Timandra De La Fontaine. Op haar beurt verloor De La Fontaine de finale van de 16-jarige Saskia van Erven, die daarmee verrassend de nieuwe Nederlandse kampioene op degen is geworden.

Dick Boschman Landmachtsergeant Dick Boschman heeft zaterdag op de Olympische schietbaan van Athene niet de finale kunnen bereiken van de wereldbekerwedstrijd in de Griekse hoofdstad. Hij schoot met zijn luchtgeweer in de kwalificatie 593 punten van de maximaal haalbare 600 en werd daarmee twaalfde van 106 mondiale topschutters. Op het onderdeel luchtgeweer is Boschman al gekwalificeerd voor de Spelen van Athene, op Klein Kaliber Geweer nog niet.

Bram Som In Drachten testte Bram Som, sergeant bij de luchtmobiele brigade, zondag (25 april) het rendement van vier weken trainen op hoogte in Kenia. Boordevol rode bloedcellen volbracht hij als startloper samen met Arnoud Okken, Anton Ciesluk en Paul Giesen de Zweedse estafette (400 - 300 - 200 - 100 meter) in een Nederlands record: 1.54.1. Individueel voegde de voor Athene genomineerde baanatleet daar nog een 800 meter zege aan toe in een tijd van 1.50.08.