Praktijk Onderzoek Bloembollen en Bolbloemen


Kring Bedrijven Bollenstreek bezoekt PPO

Op 29 maart jl. bracht de Kring Bedrijven Bollenstreek een bezoek aan Praktijkonderzoek Plant & Omgeving aan de Prof. van Slogterenweg in Lisse. De Kring Bedrijven Bollenstreek organiseert met enige regelmaat een bedrijfsbezoek bij de eigen leden. Het gereed komen van de nieuwbouw was aanleiding om deze keer bij PPO langs te gaan.

De bezoekers werden eerst door teamleider Gewasbescherming Ernst van den Ende van PPO geïnformeerd over de organisatorische veranderingen van het praktijkonderzoek. Van den Ende benadrukte de rol van PPO in het ontwikkelen en integreren van kennis tot producten en diensten voor de sectoren bollen en bomen. PPO wil bijdragen aan versterking van de economische en duurzame positie van de bedrijven die in en om de sierteelt in de vollegrond, actief zijn.

Nieuwbouw binnen

Na het welkom werd het gezelschap rondgeleid en kon het met eigen ogen het brede scala aan activiteiten bij PPO Lisse aanschouwen. "Er gebeurt nogal wat achter die gevel", merkte een bezoeker op. Hij doelde daarmee o.a. op de diagnostiekservice die direct beschikbaar is voor de ondernemers, de laboratoria om planten schoon te spoelen en het DNA lab waar de modernste detectietechnieken worden toegepast. De bezoekers bekeken ook de klimaatkasten voor zeer nauwkeurig onderzoek naar invloed van temperatuur, luchtvochtigheid en licht op de plantengroei, de 28 bewaarcellen, 32 kasafdelingen en 8 hectare proefvelden.

"Een hele prestatie" merkte Ruud Berbée, een van de deelnemers op. "In een krappe twee maanden dit complexe bedrijf verhuizen en weer aan de slag zijn, gefeliciteerd". Zeer geslaagd en reuze informatief; als er vragen over de bollenteelt zijn weten we waar we terecht moeten", was de algemene stemming van de Kring Bedrijven Bollenstreek na een geslaagd bezoek.