Nieuw-Vlaamse Alliantie


Geen beroepsverbod voor Matthias Storme (26/04/04)

De N-VA neemt afstand van het onderzoek dat de KULeuven wil opstarten tegen professor Matthias Storme.
De universiteit moet bij uitstek de instelling zijn waar kritische reflectie voorop staat. Aan een hoogleraar in de rechtsgeleerdheid het recht ontzeggen om kritiek te formuleren op wetten en arresten, is dan ook ontoelaatbaar. Het zou een smet op het blazoen van de Leuvense universiteit zijn, indien er een sanctie komt tegen een eminent jurist als Matthias Storme.

De N-VA herhaalt dat de partij geen probleem heeft met de veroordeling van de anti-racismewet en de kritiek op het arrest van het Hof van Beroep door partijbestuurslid Storme. Wel integendeel.

Wat evenwel níet kan is dat een partijbestuurslid oproept om te stemmen voor een andere partij. Elke partij die zichzelf respecteert, kan niet dulden dat een partijbestuurslid nu al voor de tweede maal een deloyale houding aanneemt, zonder het minste overleg of voorafgaande kennisgeving.

Tegelijkertijd roept de N-VA het Vlaams Blok op om nu eens duidelijk te breken met haar extreemrechts programma en de twijfel weg te nemen over het respect voor de democratische en menselijke rechten en vrijheden. Zolang de partij haar Vlaamse standpunten blijft overgieten met een extreemrechtse saus, blijft het Blok een slechte zaak voor de Vlaamse zaak en zorgt ze er voor dat terechte Vlaamse eisen onder korenmat worden geveegd.

Auteur:
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be