Ingezonden persbericht


Persbericht

Aspect Uniphi Contact Center voor het eerst live te zien in Europa

Live demonstratie Aspect Uniphi Contact Center tijdens Telecommerce Dagen 2004

Hooddorp, 26 april 2004 - Aspect Communications Corporation, marktleider op het gebied van enterprise customer contact center solutions, toont tijdens de Telecommerce Dagen 2004 voor het eerst Aspect Uniphi Contact Center (UCC). Aspect UCC, onderdeel van de Aspect Uniphi Suite, is een geavanceerde call-routing oplossing die de convergentie van spraak en data naar een hoger niveau brengt. Voorheen waren ACD, IVR, CTI en multichannel routing standalone contact center applicaties, deze zijn nu samengevoegd tot één enkel, centraal te beheren platform. Dit UCC-platform biedt een gestandaardiseerde infrastructuur, een centrale applicatie voor administratie, management en rapportage en één uniforme set van business rules om de processen voor contactafhandeling te definiëren. Omdat Aspect UCC geïntegreerd kan worden met bestaande IP- en traditionele PABXen alsmede met applicaties van derde partijen (zoals CRM), waarborgt de Uniphi Suite eerder gedane investeringen in deze oplossingen.

Aspect UCC is een volledig softwarematige oplossing die gebruikmaakt van standaard Windows 2000 servers en naadloos kan samenwerken met zowel traditionele als IP PABXen. UCC biedt standaardadapters om te integreren met deze switches maar ook met diverse front- en backoffice applicaties. UCC is in staat om tijdens pieken 200.000 oproepen af te handelen, zowel inkomend als uitgaand en maakt het tevens mogelijk om call routing te baseren op klantinformatie uit databases, agent skills, prioriteiten, etc. Met Aspect UCC als basis is het contact center eenvoudig uit te breiden met additionele contactkanalen of applicaties.

Aspect Uniphi Contact Center (UCC) stelt organisaties in staat om:
* Integratie- en infrastructuurkosten te reduceren;
* Het contact center beheer te vereenvoudigen;
* Investeringen in IP- en traditionele PABXen te waarborgen;
* Snel in te springen op veranderende bedrijfssituaties;
* In hun eigen tempo naar een IP-gebaseerd contact center te migreren.

Aspect Uniphi Contact Center wordt gedurende de gehele beurs gedemonstreerd op de stand van Aspect-partner Voicetec, standnummer A042.

Naast Aspect Uniphi Contact Center maken de volgende applicaties en functionaliteiten deel uit van de Aspect Uniphi Suite.

Uniphi Voice Portal

De IVR-applicatie Uniphi Voice Portal (UVP) maakt gebruik van geavanceerde technologieën als VXML, spraakherkenning en tekst-naar-spraak waarmee self-service applicaties ontwikkeld kunnen worden. Indien nodig kan de klant ook op een snelle en eenvoudige manier doorverbonden worden naar een live-agent. De door de klant ingevoerde informatie wordt automatisch meegestuurd met de oproep. Contact center-data van de gehele end-to-end transactie is beschikbaar voor rapportagedoeleinden.

Gecentraliseerde management- en administratie-omgeving

Systeembeheerders kunnen gebruik maken van een volledig webgebaseerd management- en administratie-applicatie waardoor het systeem beheerd kan worden vanaf elke plek op het bedrijfsnetwerk.

Gecentraliseerde rapportage

UCC stelt end-to-end realtime en historische managementrapporten omtrent klantcontacten en agent performance beschikbaar. Wanneer de applicatie wordt gebruikt in combinatie met andere applicaties uit de Uniphi Suite, worden de statistieken uit alle andere applicaties automatisch verzameld in een centrale 'repository'. Hierdoor is het niet meer nodig om handmatig de data uit de diverse systemen te verzamelen en te consolideren.

Ontwikkelomgeving

Dankzij een gebruiksvriendelijke grafische ontwikkelomgeving kunnen contact center proces-flows of call-flows snel en eenvoudig ontwikkeld worden, zonder gebruik te hoeven maken van ingewikkelde programmeertalen. Daarnaast kunnen applicaties (call-flows) bij veranderende business condities snel gewijzigd worden, zonder dat de operatie daarvan negatieve invloed ondervindt.

Eén set business rules

Omdat de gehele suite naadloos met elkaar verweven is, dienen organisaties slechts één enkele set van business rules voor de gehele contact center operatie vast te leggen. Dit reduceert de operationele kosten aanzienlijk.

Over Aspect Communications

Aspect Communications Corporation (Nasdaq: ASPT) is marktleider op het gebied van contact center software en services. De oplossingen van Aspect stellen organisaties in staat om de communicatie met hun klanten te managen en te optimaliseren. Aspect mag meer dan tweederde van de 50 grootste organisaties ter wereld (Fortune 50) tot haar klanten rekenen. Veel vooraanstaande organisaties in diverse branches, zoals transport, financiën, assurantie, telecommunicatie, retail en outsourcing alsmede grote overheidsorganisaties maken gebruik van de oplossingen van Aspect. De leidende positie van Aspect is gebaseerd op 19 jaar ervaring. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië (VS) en er zijn 24 Aspect-kantoren verspreid over 11 landen wereldwijd. Meer informatie over Aspect Communications kunt u vinden op www.aspect.com.