Politie Amsterdam-Amstelland

Arrestaties na huiselijk geweld

26-4-2004. Het afgelopen weekend werden in Amsterdam en Amstelveen twee mannen gearresteerd die hun partner te lijf gingen.

Amstelveen
In Amstelveen ging een man zijn vrouw te lijf bij een huiselijke twist. Hij mishandelde haar en probeerde haar te wurgen. De vrouw werd in een ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen. De man werd ingerekend en zal vandaag worden voorgeleid bij de officier van justitie.

Amsterdam
In de Watergraafsmeer liep een huiselijke ruzie zondagavond behoorlijk uit de hand. Een 45-jarige Amsterdammer wilde hier rond elf uur een ruzie beslechten door met zijn auto de gevel van zijn woonhuis te rammen. De auto bleef steken in de voortuin. Wel werd de ruit van het pand door de klap vernield. Er raakte niemand gewond. De man, die flink onder invloed van alcohol verkeerde, werd ingerekend. Een bloedproef moet uitwijzen hoeveel de verdachte gedronken had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

---

Belwinkel overvallen

26-4-2004. Zondagavond rond acht uur werd een belwinkel aan de Hagedoornweg overvallen. Twee gemaskerde en gewapende mannen kwamen de winkel binnen, bedreigden een medewerkster en twee klanten met een mes en een vuurwapen en eisten geld. Daarna verlieten zij met hun buit de zaak.

---

Koninginnedag 2004

Feestelijke Koninginnedag

26-4-2004. Aanstaande vrijdag is het zover. Dan barst weer het jaarlijkse nationale feestje los: Koninginnedag 2004.

De gemeente Amsterdam heeft een overzicht gemaakt met handige kaartjes van alle festiviteiten, ook per stadsdeel. Daarnaast vindt u op deze site de "spelregels". Goed om eens na te lezen, want, er kan veel, maar regels zijn regels. Zo heeft iedereen een veilige en gezellige Koninginnedag.

Wij wensen u in ieder geval al veel plezier.

---


Auto over de kop: vrouw bekneld

26-4-2004. Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising Aalbersestraat/Sam van Houtenstraat raakten zaterdagmiddag twee inzittenden gewond. Ze werden in het ziekenhuis opgenomen.

Even na vijf uur werd het voertuig van de slachtoffers aangereden door een andere auto. De wagen sloeg over de kop en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurster raakte bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd.

---