Ingezonden persbericht


Methec integreert werkvloerlogistiek met ERP in nieuw distributiecentrum Dobotex

Logistieke oplossing integreert orderafhandeling en ERP

Dieren, 26 april 2004 - Methec B.V., leverancier van totaaloplossingen voor het optimaliseren van industriële en logistieke processen, heeft de volledige werkvloerbesturing van het nieuwe distributiecentrum van Dobotex in Den Bosch ingericht en geïntegreerd met het ERP-systeem. Dobotex is een toonaangevend internationaal handelsbedrijf in sport-, lifestyle en fashion legwear met eigen merken, verschillende private labels - waaronder Hema en V&D - en licenties van onder andere Puma en Marc O'Polo. Een snelgroeiend bedrijf met meer dan 4.000 afnemers binnen en buiten Europa.

Met de Methec-oplossing beschikt het bedrijf over een uiterst moderne en geïntegreerde oplossing voor de gehele orderverwerkingsketen: van ERP tot en met het uitleveren van goederen. De besturingsoplossing van Methec is een geïntegreerde combinatie van een draadloos barcode/RF-systeem en middleware-software. Het gehele implementatieproject is binnen één maand afgerond.

"In de afgelopen jaren is Dobotex uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van beenmode", zegt Theo Braks, directeur Operationele Zaken bij Dobotex. "Om onze dienstverlening aan klanten te verbeteren en onze positie in de markt verder te versterken, heeft Dobotex een nieuw distributiecentrum geopend. Door de oplossing van Methec en de integratie met ons ERP-systeem kunnen we onze processen stroomlijnen en optimaliseren."

De Methec-oplossing heeft het traditionele orderpicken vervangen door papierloos en draadloos orderpicken. Methec leverde daartoe onder meer de draadloze en draagbare Symbol-barcodescanners. Doordat de scanners als een groot polshorloge op de hand worden gedragen, kunnen de magazijnmedewerkers artikelen scannen en houden ze hun handen vrij voor het picken en samenstellen van orders.

De draadloze Methec-oplossing ondersteunt alle processen in het distributiecentrum: van goederenontvangst tot en met inventariseren, verplaatsingen en orderpicken. Door de integratie met het ERP-systeem Microsoft Business Solutions-Navision is de orderverwerkingsketen geheel gestroomlijnd. De Dobotex-medewerkers kunnen hiermee efficiënter werken en de foutgevoeligheid van de processen is sterk afgenomen.

Het draadloze informatiesysteem van Methec zorgt tevens voor de voorraadinventarisatie en de goederenontvangst, waarbij vervolgens alle informatie real-time wordt uitgewisseld met het ERP-systeem. Dobotex kan met behulp van de Methec-oplossing in het distributiecentrum in Den Bosch zelfs probleemloos pieken van 6.000 tot 7.000 orderregels per dag verwerken, waarbij de foutkans gering is en tracking & tracing optimaal.

"We wilden in zeer korte tijd het distributiecentrum 'up & running' hebben. Methec was in staat het gehele project in één maand te realiseren", zegt Braks. "Met kennis van zaken en een direct beschikbaar team van ervaren mensen wist Methec zowel een volledige werkvloerbesturing te realiseren, alsook de belangrijke koppeling met Navision. Hiermee worden niet alleen de werkzaamheden in het magazijn volledig ondersteund, maar hebben we ook direct alle informatie voor onze administratie."

Methec B.V.
Methec is een systeemintegrator op het gebied van Manufacturing, Warehousing, Logistics en OEM solutions. Het bedrijf kenmerkt zich door een praktische instelling en heeft een organisatie gebouwd waarbij alle disciplines van projectmanagement, industriespecifieke consultancy, implementatie tot en met 24-uurs onderhoud en beheer in één hand zijn.

Ingezonden persbericht