Ingezonden persbericht


Methec B.V. boekt goed resultaat over 2003

Dieren, 26 april 2004 - Methec B.V. heeft 2003 afgesloten met een goed resultaat. Ondanks het slechte economische klimaat wist de leverancier van totaaloplossingen voor het optimaliseren van industriële processen opnieuw een groei te realiseren. Als systeemintegrator verzorgt Methec naast softwarematige oplossingen voor de automatisering van de processen en de bijbehorende informatiesystemen ook de hardwarematige infrastructuur. Daarbij richt het bedrijf zich op de markten Manufacturing, Warehousing, Logistics en OEM solutions.

Methec ontwerpt, realiseert en beheert oplossingen die de productiviteit voor zijn klanten verhogen, de traceerbaarheid waarborgen en de terugverdientijd op zijn ERP-investeringen verkorten. De oplossingen zijn gebaseerd op vooraanstaande technologieën waarbij identificatie, registratie, draadloze communicatie en integratie met achterliggende informatiesystemen sleutelelementen zijn. Met name de nauwe band met vooraanstaande ERP-spelers waarborgt het succes van Methec in specifieke branches.

Het succes van het afgelopen jaar heeft zich onder meer vertaald in een managementbuy-out. Managing Director Kurt Kämper heeft samen met een investeringsmaatschappij alle aandelen overgenomen. Kurt Kämper: "Methec heeft zich de afgelopen jaren gestabiliseerd tot een sterke marktpartij met bewezen oplossingen en toegevoegde waarde voor onze klanten. Methec realiseert een gezond rendement en heeft een solide balanspositie. Met het bereiken van die consolidatieen de kracht van het bedrijf en de werknemers kennende, heb ik met vertrouwen deze stap gezet."

Volgens Kämper zal Methec doorgaan op de ingeslagen weg, waarbij het leveren van rendementsverhoging voor zijn klanten de hoogste prioriteit heeft. "Het afgelopen jaar heeft laten zien dat onze huidige koers de juiste is. Samen met onze partners hebben we oplossingen gerealiseerd, die dagelijks voordeel voor onze klanten opleveren. Die lijn zullen we dit jaar verder uitbouwen."

Methec B.V.
Methec is een systeemintegrator op het gebied van Manufacturing, Warehousing, Logistics en OEM solutions. Het bedrijf kenmerkt zich door een praktische instelling en heeft een organisatie gebouwd waarbij alle disciplines van projectmanagement, industriespecifieke consultancy, implementatie tot en met 24-uurs onderhoud en beheer in één hand zijn.