Gemeente Stein


Jeugd van Elsloo neemt verkeerskisten in gebruik 26-04-2004

Drie scholen in Elsloo, de Poolster, de St. Augustinusschool en de St. Jozefschool, zijn 2 jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van de verkeerskist. Ze hebben elk een eigen kist die de leerlingen zelf hebben beschilderd. De verkeerskist bevat allerlei attributen die leerlingen helpen om hun behendigheid op de fiets te vergroten. Dinsdag 20 april jl. werden de verkeerskisten onthuld. Bij deze onthulling waren 270 kinderen van de drie scholen present. De aanwezigheid van wethouder Monique Gommers gaf er een officieel tintje aan..

De weergoden waren gunstig gezind en de jeugd had er duidelijk zin. Er werd een heus parcours uitgezet met de attributen van de verkeerskist. Alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 testen met hun fiets het uitdagende parcours dat rondom de school was uitgezet. De stadswachten keurden de fietsen van de scholieren en de politie en de leden van 3VO waren prominent aanwezig bij de ingebruikname van de verkeerskisten.

De kisten zullen zeker nog vaak van pas komen, ze worden gebruikt als ondersteuning bij de pleinlessen, maar ze kunnen ook ingezet worden bij de sport/spel dag. Het was in ieder geval duidelijk dat de jeugd er veel plezier aan beleeft.