Ingezonden persbericht


TotalOffice 5 klaar voor FileMaker Pro 7

ABECON's 'anytime, anyplace, anywhere' relatiebeheersysteem voor MKB maakt als eerste gebruik van nieuw FileMaker Pro 7

Huizen, 26 april 2004 - ABECON Informatiesystemen, leverancier van oplossingen voor het MKB, introduceert de nieuwste versie van haar relatiebeheersysteem TotalOffice 5. Deze nieuwe versie maakt als eerste relatiebeheersysteem in Nederland gebruik van FileMaker Pro 7, waardoor het nu mogelijk is om het relatiebeheersysteem 'anytime, anyplace, anywhere' te bekijken en bij te werken via de webbrowser.

TotalOffice is de vrucht van 25 jaar ervaring binnen ABECON. Het basispakket bevat alle benodigde functies voor het beheren van veelsoortige relaties (contactregistratie, activiteitenregistratie en correspondentie). Het basispakket kan worden uitgebreid met de modules inkoop, verkoop, voorraad, projecten, urenregistratie, HRM, cursus en contracten. Het systeem is geschikt voor zowel Windows- als Macintosh-gebruikers. TotalOffice 5 is geïntegreerd met Microsoft Word en Microsoft Outlook en kan aan zakcomputers (Palm PDA en PocketPC) worden gekoppeld, zodat het systeem overal kan worden geraadpleegd.

Nieuw in TotalOffice 5:

* verdergaande mogelijkheden om relaties op verschillende adressen aan te schrijven;
* relaties verschillende rollen toekennen, zodat het netwerkverband inzichtelijk wordt;
* per gebruiker verschillende gebruikersinterface (meertalig);
* autorisatie per gebruiker, waardoor de gebruiker alleen datgene ziet waarvoor hij toestemming heeft.

Niels van Golden, directeur bij ABECON Groep, zegt: "De nieuwe mogelijkheden die TotalOffice 5 biedt om op een andere manier tegen dezelfde data aan te kijken, maken een wereld van verschil. Een middelgrote klant, blijkt bijvoorbeeld opeens de lijst aan te voeren als trouwste klant en beste betaler."

Nieuwe mogelijkheden
TotalOffice 5 maakt gebruik van de volgende nieuwe kenmerken van FileMaker Pro 7:
* Importeren, bewaren en exporteren van verschillende bestandstypen waaronder foto's, video's, muziek, Word-documenten, Excel-werkbladen en PDF-bestanden.
* Sneller toegang tot informatie door gelijktijdig in dezelfde database meer schermen te openen.
* Produceren van inzichtelijke en informatieve rapportages.
* Accurate data-invoer en veiliger aanpassen dankzij de mogelijkheid om records en opmaakwijzigingen te bevestigen, alvorens ze door te voeren.
* Uitbreiding van web-mogelijkheden zodat werkers op afstand via de webbrowser en met behulp van een intuïtieve interface toegang hebben tot de database.

"TotalOffice is een goed voorbeeld van een flexibele, productiviteitsverhogende oplossing die de mogelijkheden van FileMaker goed benut", zegt Thomas Kunetz, technische manager FileMaker. Niels van Golden voegt hier aan toe: "Wij hebben voor TotalOffice 5 in de eerste plaats gekozen voor FileMaker Pro 7 omdat de nieuwe relationele structuur ons de gelegenheid biedt nieuwe functies toe te voegen."

Systeemvereisten
Vanaf TotalOffice versie 5 is FileMaker Pro 7 een vereiste. TotalOffice draait onder zowel het Windows als het Mac-besturingsysteem.
* Voor Windows: Pentium II of hoger, 32 MB werkgeheugen, client: Windows 95 of hoger, server: Windows 98 of hoger, netwerk: TCP/IP of IPX/SPX.
* Voor Macintosh: Macintosh PowerPC of hoger, 32 MB werkgeheugen, client: Mac OS 8 of hoger, server: Mac OS 8.6 of hoger, netwerk: TCP/IP of AppleTalk-netwerk ABECON Groep B.V.
ABECON, een Nederlandse onderneming, is in 1979 opgericht en gevestigd in Huizen. Er zijn 50 mensen werkzaam. Het bedrijf biedt op automatiseringsoplossingen op basis van FileMaker en Microsoft en heeft haar 25-jaar ervaring gebundeld in de Projectwijzer: aan de hand van deze leidraad levert ABECON projecten altijd binnen tijd en begroting op.

De groep is verdeeld in ABECON Informatiesystemen (totaaloplossingen), AS-PLUS Software (financiële en administratieve software), NAVICON (Microsoft's Business Solution Navision), ABROGO Automatisering (softwareproducten voor multimedia), ABRAVO Automatiseringssystemen (software voor prefabricage bouw), ABECON Salon Manager (oplossingen voor schoonheids- en kapsalons en zonnestudio's) en RoutePlus (ontwikkeling van route informatiesystemen). Meer informatie: www.abecon.nl of informatiesystemen@abecon.nl.

Informatie voor de pers:
Meer informatie over TotalOffice is verkrijgbaar op de website van ABECON: www.abecon.nl/totaloffice, of onderstaand:

ABECON Groep B.V.
Niels van Golden
nvangolden@abecon.nl
t: (035) 695 12 34

PublieksWerk
Marije Verdouw
marije@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39