ESSENT NV
http://www.essent.nl

Medio 2005 kabelnet 100% geschikt voor kabelinternet

Essent Kabelcom, moederbedrijf van internetprovider @Home, intensiveert de investeringen in het kabelnetwerk, waardoor het medio 2005 voor 100% geschikt is gemaakt voor kabelinternet. Dit zal er toe leiden dat ruim 287 duizend nieuwe huishoudens kunnen beschikken over @Home, de breedband kabelinternetdienst van Essent en TV Home (het digitale televisie- en radiopakket).

Deze intensivering is mogelijk omdat, door de sterk toegenomen belangstelling voor breedbandinternetproducten, de opbrengst per aansluiting aanzienlijk is verbeterd en omdat de kapitaalslasten zijn gedaald door betere technologie en lagere materiaalkosten.

Momenteel is bijna 80 % procent van de 1,8 miljoen huishoudens in het Essent-gebied geschikt gemaakt voor kabelinternet. Dit zal het komende jaar dus doorgroeien naar 100%. Dat de vraag naar kabelinternet groot is, blijkt wel uit de immense stijging in het aantal huishoudens dat kiest voor internetten via de kabel. Zo heeft @Home de afgelopen week haar 320 duizendste klant mogen verwelkomen en is marktleider op het gebied van internet in haar verzorgingsgebied

Essent Kabelcom is een belangrijke speler in de Nederlandse kabelbranche. Het bedrijf is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Het bedrijf heeft een dagelijks bereik van zo'n 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,8 miljoen kabelaansluitingen. Essent Kabelcom is wat betreft omvang de tweede kabelmaatschappij in Nederland en heeft naast het analoge radio- en televisiepakket, diensten op het gebied van internet (@Home), digitale televisie (TV Home) en telefonie. @Home kabelinternet heeft inmiddels ruim 320.000 abonnees.

Profiel Essent:
Essent is -met als thuismarkt het zuiden en noordoosten van Nederland- marktleider in de Nederlandse energiemarkt en actief in de gehele energieketen: van productie tot verkoop aan eindverbruikers. Daarnaast opereert Essent ook in Duitsland en België. Essent heeft 2,6 miljoen klanten in de energiemarkt. De jaaromzet bedroeg in 2003 ruim 7,3 miljard euro. Bij Essent werken 12.500 mensen.


---


--
Noot voor de redactie,