Ingezonden persbericht


Persbericht Rabobank GNSK 2004 - 26 april 2004

Topsporters naar Tilburg tijdens Rabobank GNSK 2004

60 Topsporters
De officiële inschrijvingstermijn voor het Rabobank Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) 2004 is gesloten en de organisatiecommissie kan melden dat ruim 1100 deelnemers zich hebben ingeschreven. Onder de deelnemers bevinden zich zeven teams die volledig bestaan uit eredivisionisten. In totaal zijn er bijna 60 eredivisionisten die zich hebben ingeschreven; zo zijn er de dames van Donitas uit Groningen , maar ook de nummer twee van het Nederlands Kampioenschap schermen van afgelopen jaar. Tevens is Kees Akerboom jr., de basketballer, aangemeld voor Tilburg. Tot slot is er ook nog een eredivisie-darter opgegeven. De deelnemers zijn afkomstig uit 16 verschillende steden verspreid over heel Nederland.

Tien sporten
Het programma van het Rabobank GNSK 2004 zal bestaan uit de volgende tien sporten: Voetbal, Handbal, Volleybal, Basketbal, Tennis, Schermen, Badminton, Squash, Waterpolo en Darts. Voor wat betreft Waterpolo zal alleen het herentoernooi meetellen voor het algemeen klassement.

Tevredenheid bij organisatie over inschrijvingen
Aangezien het aantal inschrijvingen van vorig jaar is overtroffen en de nodige toppers zich wederom hebben ingeschreven is de organisatie tevreden over de inschrijvingen. Ook dit jaar voorziet de organisatie een spannende strijd voor de tickets voor de verschillende Europese Studenten Kampioenschappen (EUC's) die er tijdens het Rabobank GNSK 2004 te bemachtigen zullen zijn. De strijd voor het algemeen klassement zal tevens hevig zijn. Zullen Groningen en Eindhoven wederom een tweestrijd uitvechten? Of kan Tilburg als organiserende stad het feestje voor deze twee verstieren?

Het laatste GNSK in Tilburg vond plaats in 1989. Na 15 jaar zal het GNSK dit jaar wederom in Tilburg plaatsvinden en wel van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 mei. Vast staat nu al dat ook dit jaar het GNSK wederom zal staan voor een kwalitatief en kwantitatief topevenement.

HBO-prijs

De organisatiecommissie heeft dit jaar een nieuwe prijs ingesteld om deelname door HBO-studenten te stimuleren: de HBO-prijs. Vier steden zullen de strijd met elkaar aangaan om deze nieuwe prijs in de wacht te slepen. De organisatie

hoopt dat het instellen van deze prijs in de toekomst tot meer HBO-deelnemers zal leiden.

Alle locaties staan vast

Alle locaties staan nu vast. In totaal zal op tien locaties gesport worden. Sportpark Stappegoor, waar de toekomstige Sportcampus gevestigd zal worden, zal centraal punt zijn van het evenement. Vier van de sporten zullen hier plaatsvinden. De tijdelijke camping op de honk- en softbalvelden zal zo'n 1300 mensen gaan herbergen. De openingsceremonie zal plaatsvinden op de tribune van het Willem II stadion en de spetterende feesten zullen in de business lounges van het stadion plaatsvinden. Tevens zal de centrale post in het stadion geherbergd worden.

_________________________________________

Voor meer informatie kunt u conact opnemen met:

Aike Hurkens - Voorzitter
Tel: 06 - 47 160444


---- --