Ingezonden persbericht


JUNIPER NETWORKS 'LEIDER' IN GARTNERS ENTERPRISE FIREWALL MAGIC QUADRANT

Positionering gebaseerd op krachtige visie en uitvoering

Schiphol-Rijk, 26 april 2004 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) is in een recent rapport van onderzoeksbureau Gartner geplaatst in het 'leaders quadrant' voor de enterprise firewall-markt. Het rapport 'Magic Quadrant for Enterprise Firewalls, 2H03' is de samenvatting van de evaluatie van meer dan 20 leveranciers in de markt voor enterprise firewalls. Deze organisaties zijn geëvalueerd op basis van hun visie en het vermogen om deze visie in de praktijk waar te maken.

Gartner beoordeelde de leveranciers op geactualiseerde firewall-criteria die in de vorige versie van dit rapport waren bepaald. Enkele van deze eisen zijn het vermogen om aanvallen op netwerk- en applicatieniveau te blokkeren, de inzet van processors zoals applicatiespecifieke, geïntegreerde circuits (ASIC's) en centraal beheer.

"Volgens Juniper moeten netwerk-firewalls ook bescherming bieden op applicatieniveau om de veiligheid van klanten te vergroten", zegt David Flynn, Vice-President Security Products Group van Juniper Networks. "Vanuit deze visie levert Juniper Networks de Deep Inspection firewall-technologie. Recentelijk is ook een nieuw ASIC-gebaseerd beveiligingsplatform geïntroduceerd, dat uitzonderlijke prestaties en extra beveiligingsmogelijkheden biedt tegen bestaande en toekomstige bedreigingen. Het Gartner-rapport onderstreept de erkenning voor deze inspanningen."

Voor meer informatie over de firewall-producten van Juniper Networks: www.juniper.net/products/integrated/.

# # #

Over Juniper Networks
Juniper Networks verandert de netwerkbranche met hoogstaande netwerk- en beveiligingsoplossingen die klanten concurrentievoordelen bieden. Het bedrijf richt zich op klanten die strategische waarde uit hun netwerk willen halen, waaronder wereldwijde netwerkoperators, bedrijven, overheidsinstellingen en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Juniper Networks' portfolio van netwerk- en beveiligingsoplossingen ondersteunt de complexe schaalbaarheids-, beveiligings- en prestatiebehoeften van 's werelds meest veeleisende bedrijfskritische netwerken.