Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe demonstreert JDF-impuls op drupa 2004
JDF-integratie met Adobe Creative Suite en ondersteuning voor CIP4-standaard

Amsterdam, 26 april 2004 < Adobe Systems Incorporated (NASDAQ: ADBE) heeft de activiteiten van het bedrijf op drupa 2004 (6 t/m 19 mei) in Düsseldorf bekend gemaakt. Drupa is de grootste internationale handelsbeurs voor printmedia, publicatie en converteren. Tijdens de beurs promoot Adobe® de industriebrede aanvaarding van de Job Definition Format (JDF)-standaard. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt gedemonstreerd op welke wijze het op XML-gebaseerde job ticket bestandstype de communicatie tussen documentmakers en printproductieteams verbetert en hoe JDF kan worden ingezet om complexe print workflows te automatiseren.

Adobe laat zien op welke manier CIP4-compatibele JDF-bestanden vanaf de desktop met behulp van Adobe Creative Suite kunnen worden gegenereerd. Op de stands van haar partners demonstreert Adobe eveneens concepten van de wijze waarop de gebruiker met Adobe Creative Suite JDF- en Portable Document Format (PDF) bestanden kan maken die kunnen worden geïntegreerd met productie- en printsystemen van industrieleiders, zoals Agfa®, Dainippon-Screen, EFI®, Esko-Graphics, Fujifilm Electronic Imaging, Heidelberg® en Xerox®.

"JDF zal een radicale verandering teweegbrengen op het gebied van de publicatieproductie. JDF zorgt namelijk voor een drastische vereenvoudiging van de informatie-uitwisseling tussen applicaties en systemen die van essentieel belang zijn voor de grafische industrie. Adobe laat als één van de eerste bedrijven zien hoe JDF in end-to-end print workflows kan worden ingezet," aldus Don Walker, general manager publishing technologies and services group bij Adobe. "Adobe is als een grondlegger van CIP4 en één van de makers van de JDF-specificatie van plan de CIP4-standaard in haar gehele publishing en design platform te integreren. Op deze manier wordt de aanvaarding van JDF in de gehele creatieve industrie bevorderd."

Tijdens drupa 2004 zal Adobe ook deelnemen aan JDF Parc, een onderdeel van de handelsbeurs dat wordt verzorgd door de International Cooperation for the Integration of Processes in Prepress, Press, and Postpress (CIP4) Organization. De aanwezigen krijgen hier de meest actuele informatie over de JDF-standaard door middel van presentaties, productliteratuur en JDF-workflow demonstraties.

Op de stands van haar partners demonstreert Adobe eveneens printsystemen die Adobe PostScript® en Adobe Creative Suite bevatten. Beide systemen tonen JDF in actie. Adobe PostScript 3 versie 3016, geïntroduceerd in augustus 2003, bevat een uitbreidbaar framework waarmee OEM's JDF-compatibele apparaten kunnen ontwikkelen. Tijdens de handelsbeurs demonstreert Adobe voor de eerste keer de technologie voor het maken van JDF die in Adobe Creative Suite is geïntegreerd. Adobe Creative Suite combineert nieuwe, volledige versie-upgrades van de marktleidende creatieve professionele software van het bedrijf < Adobe InDesign® CS, Adobe Photoshop® CS, Adobe Illustrator® CS en Adobe GoLive® CS. Het pakket bevat tevens Acrobat® 6.0 Professional en introduceert het innovatieve Version Cue voor het beheer van bestandsversies.

"JDF verbetert de communicatie tussen de verschillende componenten waaruit moderne workflows voor printproductie bestaan," aldus James Harvey, executive director van CIP4. "In JDF Parc en op andere stands van de beurs zien en ervaren de bezoekers van drupa 2004 hoe fabrikanten samenwerken bij de ontwikkeling van complete JDF-workflows. Hierdoor zullen de bezoekers een beter inzicht in het voordeel hiervan krijgen. Ik ben van mening dat dit het omslagpunt voor bredere JDF-implementatie is."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:

http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com, www.adobe.nl of www.adobe.be.

###

© 2004 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, InDesign, PageMaker, Photoshop en Illustrator zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mac is een geregistreerd handelsmerk van Apple Computer Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft en Windows zijn ofwel handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
www.lewispr.com

---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---