Ingezonden persbericht


Autodesk introduceert Autodesk VIZ 2005

Fotorealistische visualisatie van ontwerpen

Barendrecht, 26 april 2004 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert Autodesk VIZ 2005. Ontwerpers kunnen dankzij Autodesk VIZ 2005 conceptontwerpen op realistische wijze visualiseren, de boodschap van een ontwerp beter overbrengen en hun werk professioneel presenteren aan (potentiële) klanten.

De nieuwe versie van Autodesk VIZ is verbeterd op de volgende punten:
* Samenwerking met andere Autodesk-producten opdat ontwerpers nog meer hun voordeel kunnen doen met bestaande ontwerpgegevens, heeft Autodesk de samenwerking tussen VIZ 2005 en de Autodesk-ontwerpapplicaties verder verbeterd. In diverse stadia van het ontwerpproces kunnen ontwerpgegevens die zijn vastgelegd in bijvoorbeeld AutoCAD, Inventor of Revit, voor visualisatiedoeleinden verder worden bewerkt in Autodesk VIZ. Dankzij de verbeterde functie File Link kunnen gebruikers grote hoeveelheden gegevens nog sneller verwerken. Hierdoor verloopt de uitwisseling van gewijzigde ontwerpgegevens tussen het visuele model en de ondersteunende Autodesk-applicaties eveneens sneller en meer consistent.
* Rendering de belichtingsrendering-engine van Autodesk VIZ 4 is in de nieuwe versie van Autodesk VIZ uitgebreid met mental ray-rendering. Dit systeem voor belichtingsrendering maakt visuele effecten mogelijk zoals caustics (i.e. lichtpatroon dat zichtbaar is op de bodem van een zwembad op een zonnige dag), displacements, depth of field en bewegingsvervaging. Omdat talrijke routinetaken zijn gestroomlijnd, is ook de renderingwerkstroom verbeterd.
* Werkstroom en modellering VIZ 2005 biedt diverse nieuwe modelleringstools en verbeterde functies voor het beheer van ontwerpgegevens. Deze vertalen zich in efficiency en nieuwe ontwerp-opties, die de vereiste snelheid en performance toevoegen aan de geavanceerde renderingeffecten. Beschikbaarheid

Autodesk VIZ 2005 (vooralsnog alleen in het Engels) is verkrijgbaar bij erkende Autodesk Resellers of via het Autodesk Subscription Program (www.autodesk.com/subscription).

Autodesk

Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux

Sjoerd Lazeroms

Tel.: 0180 691000

e-mail: sjoerd.lazeroms(at)autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel: 0345 501595

GSM: 06 28 889 632

e-mail: monique(at)potterspr.nl