Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Aanleg aanbiedplaatsen huisvuil

Het stadsdeel is al een aantal weken druk bezig in heel veel buurten aanbiedlocaties voor het huisvuil en de biobak aan te leggen. De plekken waar de locaties komen, worden vooraf gemarkeerd met een geel kruis. Als alle aanbiedplaatsen zijn aangelegd, start het stadsdeel een kleine campagne om het gebruik van de aanbiedplaatsen te stimuleren. Vooruit lopend daarop vragen u alvast de aanbiedlocaties te gebruiken. Gelukkig doen heel veel bewoners dat al vanzelf.

Waarom kiest u ervoor?
Als u uw afval plaatst op de aanbiedlocatie, zorgt u voor een schonere straat met minder zwerfvuil. Als u goed aanbiedt, laten de inzamelaars de aanbiedplaats altijd schoon achter. En misschien wel het belangrijkste: de lichamelijke belasting van de vuilnismannen is een stuk minder en dat is beter voor hun gezondheid.

Wat vragen we van u?
Bied uw huisvuil alleen aan op de inzameldag zelf. Gebruik de aanbiedlocaties, ze liggen vaak op de hoek van uw straat. Zet het afval soort bij soort, dus de biobak apart, het huisvuil apart en het grof vuil apart. Alleen als bewoners hun afval op deze manier aanbieden, kunnen de medewerkers van de Afvalinzameldienst garanderen dat de aanbiedlocaties schoon achterblijven.

Meer informatie
Raadpleeg de Afvalwijzer op deze website. Klik daarvoor op de button naast deze pagina. Of bel met de servicelijn van Stadsdeelwerken, telefoon 0800-023 11 22.

Contact:
Ko Schaafsma